*Nettavisen* Nyheter.

Baby har levd halve livet i ruinene

Foto: JEWEL SAMAD (AFP)

Mirakelbarnet ble født bare noen dager før jordskjelvet.

22.01.10 14:51

Tirsdag ble redningsarbeidere vitne til et lite mirakel da de klarte å redde ut en 15 dager gammel baby ut av ruinene i Port-au-Prince – i live. En eldre kvinne og en ung jente ble også hentet ut av ruinene tirsdag i separate redningsaksjoner en uke etter skjelvet.

Uten mat og drikke
Lille Elisabeth Joassaint hadde tilbrakt nesten halve livet sitt i ruinene uten mat og drikke. Hun ble funnet liggende i sengen der hun befant seg da jordskjelvet inntraff.

Sengen hadde falt sammen på gulvet, men babyen var uskadd.

- Det var Gud som viste nåde, sier moren Michelene Joassaint (22).

Mammaen befant seg på en provisorisk flyktningleir da hun fikk gladmeldingen om at lille Elisabeth var funnet i live.

- Jeg gråt, og jeg løp til babyen, forteller hun til Wall Street Journal.

Les også: Nytt jordskjelv i Haiti
Les også: - Sang da hun ble reddet

Mammaen hadde gitt babyen brystmelk i annen etasje hjemme i huset like før jordskjelvet. Deretter hadde hun gått ned i første etasje.

Da skjelvet startet forsøkte hun å komme seg opp til datteren, men de kraftige rystelsene tvang henne til å forlate huset før det kollapset.

- Jesus ønsket ikke at babyen skulle dø på denne måten. Alle visste at babyen var død unntatt Herren, sier bestefar Michelet Joassaint (47).

Haitiske myndigheter har opplyst at 70.000 mennesker er omkommet etter jordskjelvet, men de frykter at dødstallene kan stige til hele 200.000.

Flere luftlommer enn vanlig
Flere mennesker er blitt hentet ut av de sammenraste husene i Haiti til tross for at det har gått lang tid. Dette kan skyldes konstruksjonen til de haitiske bygningene, som trolig etterlater seg flere luftlommer enn vanlig, mener John Holmes, som er leder for FNs humanitære operasjoner.

- Noen mennesker blir knust, men det kan også etterlate seg store hull hvor mennesker kan overleve på mirakuløs vis, sier Holmes til avisen.

Historien om mirakeljente vekker minner om jordskjelvet i Mexico i 1985 hvor 13 babyer overlevde i et sammenrast sykehus. De ble hentet ut i live over en periode på én til ni dager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag