*Nettavisen* Nyheter.

Baby-koala nekter å forlate sin skadde mor

PÅ OPERASJONSBORDET: Den seks måneder gamle koalaen Phantom nektet å forlate morens kropp da hun måtte opereres etter en påkjørsel. Dette bildet er fra operasjonen. Foto: Australia Zoo

Nå går bildene verden rundt.

Da koalamammaen fikk livreddende hjelp etter en påkjørsel, klamret den lille koalaen seg til kroppen hennes. Den nektet å slippe taket.

Det var på motorveien i Brisbane i Australia at koalaen Lizzie og hennes seks måneder gamle sønn Phantom, ble påkjørt. Den lille kom uskadd fra ulykken, mens moren måtte behandles for en kollapset lunge, skriver StarTribune.

Klikk på bildet for å forstørre.

SLIPPER IKKE TAKET: Den lille koalaen slapp ikke taket ett sekund. Foto: Australia Zoo


De ble i all hast kjørt til Australia Zoo dyrehospital. Siden Phantom kun veier 420 gram og er såpass ung, fikk han lov til å bli med mammaen inn på operasjonsbordet.

Det kan virke som at den lille koalaen skjønte at moren trengte hjelp. Den klatret i alle fall opp på ryggen hennes og holdt rundt henne under hele operasjonen.

Bildene av den lille som støtter moren mens hun kjemper for livet, går nå verden rundt.

Dyrehagen forteller at det nå står bra til med Lizzie. Hun går på antibiotika, og er på bedringens vei.

For at moren skal komme seg raskest mulig, må Phantom av og til holdes unna. Da blir han plassert i en god og myk pose, for å sørge for at han føler seg trygg og sikker.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRYGG: Phantom må av og til holdes borte fra moren. Da får han en pose rundt seg, slik at han føler seg trygg. Foto: Australia Zoo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag