RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Baby svømmer 12,5 meter uten å puste

Sist oppdatert:
Foreldrene sier dog at datteren Elizabeth er godt trent i svømming.

(SIDE2:) Videoer av svømmende babyer både over og under vann florerer på YouTube.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

- Kan svømme
Men få har fått så mange kommentarer som videoen av lille Elizabeth på 16 måneder som svømmer en hel lengde over et 12,5 meter langt basseng uten å trekke pusten. Videoen er sett over 1,2 millioner ganger.

Faren Adam har skrevet på YouTube at han er sykepleier, mens kona er sertifisert svømmelærer. Han understreker også at den vesle datteren har gått på svømmekurs beregnet for babyer siden hun var liten. På YouTube-kontoen s in har han lagt ut flere svømmetimer med datteren.

Videoen viser at små barn svømmer med ansiktet ned, og Elizabeth har lært seg at når hun må ha luft, snur hun seg og puster.

Siden videoen har fått en del kritikk, blant annet for ikke å ta opp barnet når det sier det vil opp, har faren svart at de ikke på noe tidspunkt tvinger Elizabeth til å gjøre noe hun ikke vil. Faren sier at det utrolige er ikke at hun klarer å svømme lengden av bassenget, men at det er første gang hun svømmer uten å returnere til en av foreldrene.

- Alle burde lære å svømme
- Man skal aldri hive et barn i vannet og tro at det automatisk vil svømme. Det er både farlig og er en enkel måte å gi ditt barn et traumatisert forhold til vann, advarer faren.

Til tross for en rekke kritiske kommentarer, får foreldrene også mye støtte fra voksne personer som ikke lærte seg å svømme når de var små og som har forsøkt i voksen alder.

Elizabeth er imidlertid ikke den eneste som klarer dette.

Her er 2 år gamle Valentina

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere