*Nettavisen* Nyheter.

Babybikinien trekkes tilbake

BABYBIKINI: En søt liten bikinitopp og truse med matchende hatt til de aller minste. Nå reagerer kunder på trenden. Foto: (Ellos.com)

Ellos hører på opprørte kunder og trekker tilbake bikinien for babyer.

25.07.08 10:54

(SIDE2): På grunn av opprørte reaksjoner fra svenske kunder av postordrefirmaet bestemte Ellos torsdag å trekke tilbake babybikinien.

BAKGRUNN: Baby-bikinien opprører

Trekker
- Ledelsen i Ellos tok beslutningen om å trekke bikinitoppene tilbake, etter alle reaksjonene. De beklager at noen blir opprørt over sortimentet, sier administrasjonssekretær Tone Holmsen i Red Cats til VG Nett. Holmsen representerer Ellos' samarbeidspartner i Norge.

Reagerer
Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt mener produsenter og grossister har et særlig ansvar for hvordan man fremstiller små barn i reklamer.

- Dette plagget som Ellos selger er direkte upraktisk etter min mening. På en annen side er det viktig at barn ikke blir fremstilt på en poserende måte i slike reklamer, sier hun til Aftenposten.no.

Babybikini er ikke noe nytt. I Norge raste debatten for tre år siden, da kleskjeder som H& M, Lindex og KappAhl solgte bikinier til spedbarn.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.