*Nettavisen* Nyheter.

Babyboom i kongelige kretser

Det blir nesten to år mellom tronarving Ingrid Alexandra og det nye kronprinsbarnet. Det er ikke unormalt at barna kommer tett i kongelige rekker. Bare se her.

26.04.05 13:43

LES ALT OM METTE-MARITS GRAVIDITET HER

(SIDE2:) Det var bare timer etter at kronprinsesse Mary og kronprins Frederik av Danmark annonserte at de ventet sitt første barn, at vårt eget kronprinspar forkynte familieforøkelse.

Selv er Kronprins Frederik ett år eldre enn sin bror Joachim.

God støtte i hverandre
Når kronprinsessen nedkommer i desember, blir det i underkant av to år mellom Ingrid Alexandra og hennes nye lillesøster – eller bror.

Nylig nedkom jo også Märtha Louise med Leah Isadora, knappe to år etter at Maud Angelica ble født.

Prinsesse Märtha Louise er selv to år eldre enn sin bror, kronprins Haakon. Men de to har et nært bånd, bundet sammen av at de er født inn i en spesiell familie.

- Da vi var små, kranglet vi som andre småbarn, men vi har hatt mye støtte i hverandre, har Märtha Louise sagt.

- Skulle passet bedre på
Det samme har kronprinsesse Victoria fremhevet med sine søsken. Det er kun to år mellom Victoria (1977) og prins Carl-Philip (1979). Deretter gikk det tre år før prinsesse Madeleine ble født i 1982.

Det er også to år mellom prins William av Storbritannia og hans lillebror Harry.

- Jeg skulle ha passet bedre på, skal William ha uttalt da lillebroren leide seg en naziuniform for en karnevalfest før jul.

Som perler på en snor
Også i Nederland er det tett mellom de kongelige søsken. Kronprins Willem-Alexander og hans to brødre Friso og Constantijn kom som perler på en snor i henholdsvis 1967, 1968 og 1969.

Caroline av Monaco rakk å få tre flotte barn med sin avdøde ektemann Stefano Cashiragi. Den eldste Andrea kom i 1984, hans søster Charlotte i 1986 og broren Pierre allerede året etter. Caroline har også datteren Alexandra (6) med sin tredje ektemann prins Ernst August av Hannover.

Belgias kronprins Philippe og hans kone Mathilde venter sitt tredje barn i disse dager. De følger også trenden og gir snart en søster eller bror til prinsesse Elisabeth (3) og prins Gabriel (1).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.