RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Babyslynge kan være livsfarlig

(Splash News)
Sist oppdatert:
Populære babyslynger kan være rene dødsfellen.

(SIDE2): Ifølge amerikanske myndigheter kan 14 babyer ha dødd etter å ha blitt båret i de populære babyslyngene Infantino’s SlingRider. Nå advares det mot å bære babyer mindre en fire måneder i slike slynger. Det skriver VG søndag.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Kan kvele babyen
Også i Norge har en rekke mødre skaffet seg den livsfarlige babyslyngen, blant annet gjennom ulike nettsteder. Amerikanske myndigheter mistenker nå tre dødstilfeller i fjor knyttet til en slik slynge. De andre elleve mistenkelige dødsfallene er inntil 20 år gamle.

Problemet med slyngene er at babyen ikke kontrollerer hodet på grunn av svake nakkemuskler. Stoffet i slyngen kan derfor bli presset mot babyens munn og nese og slik kvele en baby i løpet av et par minutter. Det mener US Consumer Product Safety Commission.

Slyngen kan også presse hodet til barnet ned mot brystet og slik redusere mengden av luft barnet klarer å få trukket inn. I begge disse situasjonene advarer myndighetene om at barnet ikke vil kunne skrike eller gråte for å si fra.

Tolv av barna som plutselig døde var under fire måneder gamle, og mange av babyene var født premature eller hadde problemer med pusten.

Brad Pitt, Ethan Hawke, Keri Russell, Gwen Stefani og Nicole Kidman er bare noen av mange kjendisforeldre som har båret barna sine i slike babyslynger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere