RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bachelet kan vinne i første valgrunde i Chile

Santiago (NTB-Reuters): Den sosialdemokratiske presidentkandidaten Michelle Bachelet har en stor ledelse på den siste meningsmålingen foran valget i Chile 17. november.

Støtten er så stor på en måling utført av det chilenske instituttet CEP at Bachelet kan komme til å vinne i første valgomgang, viser nye tall.

I målingen sier 47 prosent av de spurte at de vil stemme på Bachelet, mens bare 14 prosent sier de vil stemme på høyresidens kandidat Evelyn Matthei. 10 prosent sier de vil støtte en uavhengig kandidat, økonomen Franco Parisi.

Samtidig sier 25 prosent av de spurte at de helt sikkert eller trolig ikke kommer til å stemme. Blant dem som sikkert eller trolig vil stemme, sier 54 prosent at de vil støtte Bachelet.

Målingen viser også at støtten til Bachelet øker, og at hun derfor kanskje vil unngå en andre runde i desember. Ingen kandidat har klart dette siden kristeligdemokraten Eduardo Frei slo en kandidat fra ytre høyre i 1993.

Chile har hatt rask økonomisk vekst i flere år og synkende fattigdom. Men de sosiale forskjellene er fortsatt store. Bachelet, som var president fra 2006 til 2010, har lovet å gå løs på situasjonen. Hun vil blant annet øke skattene for næringslivet for å finansiere en stor utdanningsreform. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere