Backpackere dropper toget

Tog er ikke lenger backpackernes førstevalg. Luftveien er billigere.

Espen Ludvigsen og kjæresten Karina Løkvoll Damstuen skal fly seg gjennom Storbritannia for en billig penge i sommer.

For moro skyld
- Planen var først å kjøpe interrailbillett for Storbritannia og Irland, men vi måtte jo komme oss til øyriket også. Derfor sjekket jeg flyprisene hos Ryan Air. Det viste seg å være nokså billig og for moro skyld sjekket jeg prisen mellom de byene vi hadde mest lyst til å besøke, forteller Ludvigsen til TV 2 Nettavisen.

Paret fant fort ut at luftveien var det klart rimeligste alternativet for årets sommerferie.

- Vi planlegger å reise fra 15.juli til 25.juli .Vi flyr fra Torp til Glasgow, blir i Glasgow i to dager, så tar vi fly til Dublin og blir der i tre dager, deretter tar vi fly til London hvor vi blir resten av oppholdet. Vi planlegger å bruke London som base de siste dagene og kanskje ta et par togturer ut av byen, blant annet til badebyen Brighton, forteller Ludvigsen videre.

Fly avsted
Med vanvittig billige flybilletter kan du også fly gjennom øyriket i sommer. La oss foreksempel si at to voksne starter sommerferien 15.juni. Billigselskapet Ryan Air flyr dere da fra Torp i Sandefjord til Stansted utenfor London for 352 kroner, inkludert alle avgifter.

Når du er vel fremme i London vil du kanskje ta et par dager i storbymetropolen med musikal og shopping. Lørdag 17.juni, etter to dager i London, tar dere Ryan Air videre fra Stansted til Prestwick i Glasgow for cirka 344 kroner (30.36 Britiske pund).

Billig
Etter tre dager i Glasgow, som er kåret til «The Coolest City in the U.K.» av National Geographic Traveller, drar du videre til en ny storby på de britiske øyer. Tirsdag 20.juni bærer det avgårde til Irland og EUs minste hovedstad Dublin, for cirka 283 kroner (24.96 Britiske pund). Fra mørkt Guiness-øl og den vakre broen River Liffey i Dublin setter deg på flyet til Beatles-byen Liverpool på selveste St.hans aften for 324 kroner (41.28 EURO). To dager i Liverpool er nok og 26 juni, etter elleve dager i Storbritannia hiver du deg på et fly hjem til Norge igjen til 283 kroner (24.96 Britiske pund) betaler dere tilbake til Torp og Sandefjord. Elleve dager på de britiske øyer for to personer med Ryan Air ender dermed på den nette sum av 1586 kroner

www.flybillig.no

www.ryggsekk.com

www.altomreiser.no

www.supersaver.no

www.londontown.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.