*Nettavisen* Nyheter.

Backstage på moteuken!

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Se hvordan den elegante, naturlige stilen ble til.

20.02.11 10:02

(SIDE2): Det krydde av makeupartisten frisører og modeller backstage på Oslo Kongressenter, da den populære visningen av Maggie Wonkas vinter- og høstkolleksjon skulle vises for moteglade mennesker torsdag.

LES MER:Men, er det ikke?

I showet ble det vist modeller med vakker, elegant og naturlig makeup. Mens håret flommet nedover skuldrene i løse krøller.

Frizz
Løst og naturlig hår er en trend vi kommer til å se mye av fremover, forteller teamleder for hår ved OFW, Eirik Thorsen - som er kreativ leder ved frisørkjeden Adam og Eva.

- Nå skal stilen være mer nedtonet, og ikke superstylet, sier han.

Så da er det altså like greit å lære seg hvordan man gjør det, først som sist.

- Ha teksturspray i håret, og bruk en mellomstor krølltang. Bruk krølltangen på variert måte, slik at hver krøll blir forskjellig. Håret skal ha en naturlig frizz, og må ikke være for polert. Resultatet blir en look som er både «cool» og sexy, sier Thorsen til Side2.

Er dette enkelt å få til for en som ikke er frisør?

- Ja, absolutt. Det viktigste er at du bruker en god teksturspray, og krøller håret i små seksjoner. Husk også å gre gjennom håret med en børste når du er ferdig med krølltangen.

Fokus på øynene
Makeupansvarlig for Oslo Fashion Week, Linda Wickman er lei av glossy lepper. Nå skal de være matte, forteller hun.

- Det har rett og slett blitt for mye gloss. Helt siden Juicytube kom for over ti år siden, har det holdt seg gående. Men nå er det leppestiften som gjelder, sier hun.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

I denne makeupen er det blitt brukt sarte bruntoner.

- Jeg har blandet det brune med gull og gyldne toner. Det er lurt å bruke en highlighter for å få en ekstra glød. Det viktigste i denne looken er øyenskyggen, sier Wickman til Side2.

- Bland to forskjellige øyenskygger, en lysebrun og en mørkebrun. Ha gode pensler og blend fargen skikkelig ut, slik at du ikke får markerte kanter.

For dem som har dårlig tid, kan det være lurt å finne et produkt som har alt i et. Makeupartisten anbefaler Bobbi Browns «Shimmer Bricks» i fargen Bronze. Da får man øyenskygge, highlighter, bronzer og rouge i ett etui.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver/Side2

LES OGSÅ:Gutter i tights

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag