Gå til sidens hovedinnhold

Både fikk og mistet lappen samme dag

Førerkortet ble en kortvarig glede for den rykende ferske sjåføren.

Det blir ofte fremhevet at ulykkesrisikoen for ungdom er betydelig høyere enn for andre. Enkelte mener at det er behov for bedre og mer omfattende kjøreopplæring.

Men ting tyder på at i alle fall sjåføren som ble tatt i en laserkontroll på tirsdag på Rv. 13 hadde endret oppførselen i betydelig grad, etter at han bare noen timer senere hadde fått godkjennelse fra Statens vegvesen til å kjøre bil på egenhånd.

Les også: Nå er det mange flere som mister førerkortet

Ifølge Hardanger Folkeblad ble nemlig sjåføren målt til 138 km/t i 80-sonen på vei ut av Kviturtunnelen mellom Odda og Tyssedal.

- Normalreaksjon for fartsbrot av denne art er inndraging av førarkort i 8-13 månadar og fengsel utan vilkår i området 21 dagar, opplyser Bjørn Inge Årsand i ei pressemelding.

Etter å ha mistet lappen i så langt tid, er det også vanlig at man må ta oppkjøringen på nytt.

Ifølge politiet er det en tydelig sammenheng mellom bare og etter hvert tørre veier, og fartsnivået. De varsler derfor økt kontrollvirksomhet.

- Vi vet hvor slik kjøring skjer, og etter flere meldinger og tips kjenner vi kjøretøy/sjåfører som tydeligvis mangler respekt for fartsgrenser og trafikkloven. De skal få merke at dette er adferd vi ikke aksepterer, skriver han i en pressemelding.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken