*Nettavisen* Nyheter.

Både SAS og Norwegian øker tilbudet i Norge

Oslo (NTB): Norwegian trapper opp kampen om flypassasjerene ved å øke antallet avganger mellom Oslo og flere byer. SAS svarer med å øke trafikken på flere viktige strekninger.

- Vi opplever at etterspørselen etter flere avganger på de mest trafikkerte innenriksrutene i Norge er god, og øker derfor frekvensen for å kunne tilby de reisende enda større fleksibilitet, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Finansavisen.

Selskapet sender 138 fly i uken mellom basene i Trondheim og Oslo. Avgangene på hverdagene skal økes med 15 prosent mellom disse to byene i år. Også mellom Bergen og Oslo økes antall avganger med 15 prosent, mens Stavanger får en økning på 18 prosent. Flyplassen i Tromsø får en økning på 20 prosent, mens Harstad/Narvik lufthavn Evenes får en økning på 25 prosent.

- Det at vi blir utsatt for konkurranse, er ikke noe nytt - det blir vi hver dag, det. Vi vil fortsette å jobbe med vårt tilbud, sier pressekontakt Tormod Sandstø i SAS.

SAS, som kommer med sine trafikktall på fredag, planlegger flere fly fra Oslo til særlig Kirkenes, Molde og Tromsø dette året. Trafikkøkningen blir henholdsvis 23, 17 og 15 prosent. Totalt regner selskapet med en kapasitetsøkning i Norge på 2 prosent i 2014. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.