RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Både Øygard og aktoratet anker dommen

Hamar/Oslo (NTB-Alexander Vestrum og Birgitte Iversen): Begge parter anker overgrepsdommen i Øygard-saken. Aktoratet mener straffen er for lav, mens Øygard anker fordi han mener lagmannsretten begikk flere sakshandlingsfeil.

Det er to uker siden Eidsivating lagmannsrett dømte den tidligere Vågå-ordføreren til ubetinget fengsel i ett år og tre måneder.

- Rune Øygard har gjort sine egne vurderinger, basert på at påtalemyndigheten ikke vil la saken ligge, og har besluttet at han vil erklære selvstendig anke over saksbehandlingen ved Eidsivating lagmannsrett, opplyser Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen.

Øygard anker også fordi han ble nektet innsyn i den fornærmede jentas journaler hos barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP). Det tredje punktet går på at lagmannsretten tillot at fornærmedes behandlere fikk vitne før skyldspørsmålet var avgjort.

Øygard og forsvareren skriver i anken at retten bryter med prinsippet om likebehandling i retten når Øygards behandler avskjæres, mens jentas to behandlere fikk vitne. Larsen skriver at avgjørelsen er et brudd med prinsippet om fri bevisførsel og en krenkelse av Øygards rett til en rettferdig rettergang. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere