*Nettavisen* Nyheter.

Badegjest reddet 7-åring

Ximena Salfatte viste heltemot da hun reddet gutt (7) fra å drukne.

15.08.06 15:46

To jevnaldrende barn lekte i svømmebassenget på Nordnes sjøbad i Bergen ved 13.40-tiden. De lekte der bassenget er på det dypeste, rundt 1,40 meter.

Men leken utviklet seg til å bli mer enn bare lek, og den sju år gamle gutten fikk panikk da han havnet under vannet. I et febrilsk forsøk på å unngå å havne under vannet, grep han fatt i den jevnaldrende jenta som han sekunder tidligere hadde lekt med. Jenta prøvde det hun kunne for å redde gutten, men fikk selv panikk. I løpet av sekunder svelget begge ungene «en god del vann», og havnet under vannoverflaten.

Det er vitner og dagens badehelt Ximena Salfatte som forteller dette til iBergen.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Farid Ighoubah/iBergen.no

En badegjest så det som skjedde, og grep fatt i de to barna samtidig som hun ropte på badevaktene. De ble dermed reddet raskt opp av vannet.

- Han var under vannet i maks ti sekunder. Alt skjedde vanvittig fort, sier Vivi Sandvåg, som er arbeidsleder ved Nordnes Sjøbad.

Gutten, som skal være sju år gammel, skal ha vært bevissthet hele tiden. Vitner beskriver gutten som god til å svømme.

Ifølge Sandvåg er dette den første ulykken på Nordnes Sjøbad hittil i år.

Politiet fikk melding klokken 13.43, men hadde på det tidspunktet få detaljer om ulykken.

- Meldingen går ut på at en gutt har problemer, og har vært under vann. Lege er på stedet, men utover det har vi ikke så mange opplysninger, sa operasjonsleder Konrad Grindeland ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Nærmeste person
- Jeg var den personen som var nærmest da det skjedde. Så snart jeg oppdaget ulykken, grep jeg fatt i begge ungene og fikk dem over vannoverflaten. Badevaktene hadde ikke sett noe, men den ene vakten stupte uti vannet da jeg ropte på dem, forteller Salfatte. Historien bekreftes av observasjonene fra to andre vitner.

Gutten skal ha vært under vann i ca 10 sekunder.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 13.43.

Vil ikke ta æren
Salfatte, opprinnelig chilener, er ellers glad for at det verste ikke skjedde, men heltestatus til tross, all æren vil hun ikke ta selv.

- Jeg er veldig glad for at det gikk bra til slutt. Jenta har nå lekt i bassenget etterpå, mens jeg håper det går bra med gutten. Egentlig er den hun lille jenta som prøvde å hjelpe ham først du må snakke med. Det var egentlig hun som bidro mest. Jeg fikk dem bare opp fra vannet, sier en beskjeden Salfatte til iBergen.no.

- Bevisstløs
Vitnene og Salfatte forteller også at gutten tilsynelatende var helt bevisstløs, mens jenta klarte seg bra. Hun fortsatte forøvrig å svømme og leke i bassenget senere, mens gutten på sju år ble fraktet til legevakten. En legebil og ambulanse var på stedet bare minutter etter at ulykken ble oppdaget.

Foran et samlet pressekorps fortalte arbeidsleder ved Nordnes sjøbad, Vivi Sandvåg, at det var badevakten som hadde reddet gutten. Badevakten nektet imidlertid å la seg fotografere eller å uttale seg. Sandvåg fortalte også pressen at gutten hele tiden hadde vært ved full bevissthet.

Ifølge Sandvåg skal dette være den første badeulykken ved Nordnes sjøbad i år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: MMS-foto: Farid Ighoubah/iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.