RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Badekar for ekte bade-karer

Sist oppdatert:
Verdens beste hotellbadekar er noe helt utenom det vanlige.

(LXUS.no) Etter en lang dags ferd fra den ene attraksjonen til den andre kommer man ofte ikke unna hovne føtter og verk i ryggen. Da er det bra at mange hoteller har satset på en av de eldste måtene å pleie kroppen på, nemlig ved hjelp av varmt vann.

Nå skaffer flere og flere hoteller seg det beste og nyeste innen badeverden, og leier inn de hotteste arkitektene til å tegne badeplattformer helt utenom det vanlige.

LES OGSÅ:

Verdens dyreste hotellrom
Årets neste nye hoteller
De mest sexy hotellsengene
Hotelldetaljene som imponerer

I dag er et bra boblebad noe av det mest luksuriøse man kan finne på et hotell, og de er plassert på de mest fantasifulle steder og måter. Men det er mer enn bare utsikt som gjør en boblebadopplevelse god. Det mener i hvert fall John DiScala, eieren av reisesiden JohnnyJet.com, som sier at badet må også være tilbaketrukket.

DiScala vet hva han snakker om. Han har sett nok av badekar opp gjennom årene, ettersom han besøker rundt 20 land hver år - alt fra Brasil til Malaysia.

TravelandLeisure.com har snakket med DiScala og andre eksperter på området og kommet opp med en liste over de beste boblebadene i verden - fra Jackson i USA til Maldivene. Enkelte bad er plassert på kritthvite strender, mens andre er gjemt langt inne i jungelen. Noen av dem krever masse av tid og innsatsvilje for å komme frem til, mens et av badekarene er designet av filmregissøren Francis Ford Coppola.

Stive priser

Alle opplevelsene er helt unike, men det må man til gjengjeld betale en stiv pris for. På Molori Safari Lodge i Sør-Afrika, kan man leie Metsisuiten til den nette sum av nesten 27.000 kroner per natt. Heldigvis får du også med et soldekk på 318 kvadratmeter, integrert spiseområde, et privat infinitybasseng, og et boblebad som overser det 750.000 dekar store Madikwe-reservatet.

New York er allikevel det aller dyreste. På Hotel on Rivington koster det omkring 32.500 kroner per natt for å få lov til å ligge i et timannsbad på takterrassen. Men man har da en helt spektakulær utsikt over bygninger og broer i det store eplet.

10. Matakauri Lodge, Queenstown, New Zealand

I boblebadet på dette alpinstedet kan du bade i samme kar som de gjorde i siste sesong av amerikanske Ungkaren. Her er det glassdører fra gulv til tak som leder direkte ut til vill natur og ikke langt unna kan man fiske, gjøre strikkhopping eller utforske isbreer.

Pris: Suiter fra 4700 kroner.

9. Banyan Tree Lijiang Resort & Spa, Kina

Banyan Tree inneholder 55 rom, hvorav hver av de private villaene har deres helt egen bakgård med et tomannsboblebad som ser utover det kjente fjellet Jade Dragon. Det hele kan nytes mens du drikker lokal plommevin og tørket kjøtt.

Pris: 3000 kroner

8. The Regent Palms, Turks and Caicos Islands

The Palms har brukt millioner av dollar på et imponerende evighetsbasseng og et timannsboblebad som ser utover Atlanteren og den mye begjærte stranden Grace Bay. Hotellområdet inneholder 72 suiter og et nesten 2400 kvadratmeter stort spa, og ligger bare skrittlengder unna nydelige strender og turkist vann.

Pris: 5500 kroner for en ettroms suite.

7. Conrad Maldives Rangali Island, Maldivene

La romantikken blomstre i det helt private tomannsbadet som vender ut mot det knallblå vannet i det Indiske hav. Hotellet er bygget på to private øyer, med en bro mellom dem, og begge øyene er omkranset av korallrev og milevis av kritthvite strender.

Pris: 5500 kroner per natt utenom sesongen

6. Blancaneaux Lodge, Belize

Fra det hesteskoformede karet her kan du muligens se rare apekatter og iguaner, men det mest spennede ved dette stedet er at det er Francis Ford Coppola som eier det og har inspirert designet. Laget av tonnevis av lokal granitt og bygget av lokale arbeidere, er det plassert i en fjellside blant samme type jungel som Coppola forelsket seg i da han filmet "Apocalypse Now".

Pris: 4800 kroner natten om vinteren

5. Amangani, Jackson, USA

Amangani ligger 2135 meter over havet og er designet slik at boblebadet skal være hotellets midtpunkt. Her kan man varme seg i 40 grader etter en dukkert i det 35-meter lange bassenget som ligger ved siden av.

Pris: 3700 kroner per natt

4. Nimmo Bay Resort, British Columbia, Canada

På Nimmo Bay Resort kan du bade i vann fra fossen som renner ved siden de store karene. Her er det to store sederbadekar, som holder 40 grader, og som skal sørge for å gi deg varmen tilbake etter en lang dag i Canadas villmark.

Pris: 13 000 kroner per dag, minimum tre dager

3. Ski Dream Home, Park City, USA

Nesten 2500 meter over havet kan man i sitt helt private 12-mannsboblebad nyte en velfortjent after-ski drink. Herfra kan man også se solen gå ned bak Wasatach-fjellene, mens man er omringet av et 93 kvadratmeter stort basseng, grotte, peis og oppvarmet betonggulv til de aller kaldeste kveldene.

Pris: 87.000 kroner per natt for 16 personer

2. Molori Safari Lodge, Sør-Afrika

Fra det integrerte boblebadet på Molori kan det hende du får se både elefanter, zebraer og løver på kloss hold ettersom man befinner seg midt i det enorme Madikwe reservatet. Holder det ikke med ville dyr, kan du få din personlige butler til å servere deg noen av områdets spesialiteter.

Pris: 27.000 kroner per natt for Metsi-suiten med et helt privat jacuzzi.

1. Hotel on Rivington, New York, USA

Her kan du dykke ned i et sederbelagt boblebad sammen med dine ni beste venner, alt mens dere varmer tærne i flammene fra utepeisen og speider utover New Yorks skyline.

Pris: 32.500 kroner per natt

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere