RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Badeparkofre får opptil en halv million i erstatning

Oslo (NTB): Høyesterett har bestemt at to av ofrene for skytingen i Badeparken i Sandefjord i fjor, skal få 400.000 og 500.000 kroner i erstatning.

Dette er høyere enn beløpet lagmannsretten fastsatte. I lagmannsretten ble erstatningen satt til 350.000 og 450.000 for de to.

Det var 14. januar 2011 at en mann skjøt mot fire personer som oppholdt seg i Badeparken. To menn og en kvinne ble truffet av skuddene. I mars i år ble den da 64 år gamle mannen dømt til 15 års fengsel etter at han ble kjent skyldig i overlagt drapsforsøk.

Etter at lagmannsretten fastsatte lavere erstatning til ofrene enn tingretten hadde gjort, ble erstatningsspørsmålet anket til Høyesterett.

- Ut ifra hvor spesiell, alvorlig og uforståelig denne saken er, og de skadene ekteparet er påført, så synes jeg det de fikk i oppreisning er vesentlig for lite, sa parets bistandsadvokat, Marte Svarstad Brodtkorp etter at dommen hadde falt i lagmannsretten.

Høyesterett har i sin oppjustering av erstatningsbeløpet lagt vekt på blant annet den generelle straffskjerpelsen ved drap og drapsforsøk og økt fokus på konsekvensene voldshandlinger har for ofrene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere