Har du planer om å starte badesesongen, har meteorologene nyheter som varmer om stigende badetemperaturer. Flere steder i Oslofjorden ser det ut til at sjøtemperaturen passerer 18 grader torsdag. Noen steder har de målt så vidt over 20 grader.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

På Skinnerbukta på vestsiden av Malmøya i Oslo ble det målt 20 grader mandag, på naturiststranda på Huk ble det målt 19,6 grader torsdag, i Hvervenbukta viste termometeret 19 grader onsdag og på Sørenga i Oslo viste temperaturen 18,4 grader klokka 11.38 torsdag.

Foretrekker du ferskvann, kan du få det enda varmere. På Steinsrudtjern på Klementsrud i Oslo ble det målt 21 grader klokka 10.30 onsdag.

Færder målte 21 grader

I Viken fylke er det målt over 20 grader i vannet blant annet på Kalvøya i Bærum torsdag klokka 12. Der viste gradestokken 20,4 klokka 12, ifølge nettstedet badevann.no. På Bystranda i Kristiansand ble det målt 15,3 grader på samme tidspunkt. I Myrasundet i Færder kommune ble det målt 21 grader, mens Stolpestad i Larvik målte 18 grader. Da var klokka 09.

Avisa Budstikka.no byr sine lesere på løpende oppdateringer av badetemperaturen i distriktet. Deres oversikt viser blant annet 20 grader på Kadettangen onsdag klokka 12.

Venter årets hittil varmeste dag

Det er mye sol og høye lufttemperaturer som nå varmer opp sjøen. Meteorologene utelukker ikke at gradestokken torsdag kan passere 30 grader. Prognosene tilsier mellom 26 og 30 grader flere steder på Østlandet.

– Du skal ikke se bort fra at det noen steder kan bikke 30 grader torsdag. Vi venter å se årets hittil høyeste temperaturer sankthansaften, men det kan bli enda varmere søndag, uttalte vakthavende meteorolog Unni Nilssen ved Meteorologisk institutt til Nettavisen onsdag ettermiddag.