*Nettavisen* Nyheter.

Badet sammen før drapet

Ingvild Myking og datteren var på stranden med den drapssiktede bare timer før det brutale drapet.

01.08.06 13:53

Det begynte som en hyggelig feriedag. Ingvild Myking (37) slikket sol på den lokale badeplassen sammen med datteren og hennes venninne - og nå drapssiktede 34-åringen, bekrefter politiet overfor iBergen.no.

Fullere og fullere
Mens de ti år gamle jentene badet og lekte, skal 34-åringen ha drukket tett. Ifølge vitner som var til stede, ble han etter hvert så beruset at andre badegjester reagerte på oppførselen hans. Flere av dem som var tilskuere til mannens fyllekule, var barn.

Men 34-åringen skal ikke ha brydd seg om de hevete øyenbrynene rundt ham, og fortsatt festen i solskinnet.

Senere på dagen Ingvild Myking drept med kniv hjemme i sin egen leilighet på Hylkje utenfor Bergen.

Begge de to jentene var i huset under drapet, og en av dem skal også ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep.

Les også:Datter så Hylkje-drapet

Da 34-åringen kort tid etter ble pågrepet og siktet, var han både blodig og beruset. Like før hadde han forsøkt å kjøpe mer øl i Spar-butikken på Hylkje, men ble avvist av betjeningen fordi han var for full.

Ukjent motiv
Politiet vet ennå ikke hva motivet for det brutale drapet er, men arbeider med flere teorier. En av disse skal være at Myking forsøkte å forhindre 34-åringen i det seksuelle overgrepet han også er siktet for.

- Det kan være en mulighet, men vi arbeider bredt i forhold til motivet, sier politiførstebetjent Rune Tveit ved Arna og Åsane politistasjon til iBergen.no.

Kortvarig vennskap
Heller ikke hvordan de to kjente hverandre vil politiet gå ut med detaljer om, men den drepte kvinnen blir av sine nærmeste beskrevet som en snill person som gjerne tok seg av de svakeste i samfunnet. Da de to innledet et vennskap for et halvt år siden, satt den rusmisbrukende 34-åringen i Bergen fengsel.

Mannen er nå innlagt på sikkerhetsavdelingen på Sandviken psykiatriske sykehus, etter å ha blitt overført fra fengselet. Han har ennå ikke latt seg avhøre av politiet, etter råd fra sin forsvarer, Trygve Staff.

Årsaken skal være hans helsemessige tilstand. Blant annet blir han nå utredet for mulig psykose.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag