Gå til sidens hovedinnhold

Badetemperaturene bikker 20 grader

Flere steder i Sør-Norge har temperaturen i sjøen nå passert 20 grader.

Ifølge den offisielle oversikten til Yr.no er det for eksempel 21,5 deilige grader ved Kalvøya i Bærum, målt klokka 6 mandag morgen. Det samme hadde Bomannsvik på Nesodden for et døgn siden.

Sjekk badetemperaturer i din kommune på yr.no

Helt i sør ligger Kongshavn i Kristiansand godt an med hele 22 grader, men på Vestlandet er det et stykke igjen. Noen steder i Ullensvang i Hardanger kan riktignok melde om 20 grader, men de fleste badeplasser i Vestland fylke ligger langt under dette. Men med finvær og sommervarme på vei vil nok også badevannet komme seg.

Kan få 30 grader

Hetebølgen kommer, men trolig lenger nord enn tidligere varslet. Midt-Norge og nordlige deler av Østlandet kan få 30 grader mot slutten av uka.

– I første omgang ser det ut til å bli skiftende i dag og i morgen, sier vakthavende meteorolog Julie Solsvik Vågan til NTB mandag morgen.

Les også

Varslet temperaturer opp mot 30 grader - så kom dette farevarselet

Skikkelige sommerbyger

Tirsdag kveld ventes det skikkelige sommerbyger og torden østafjells, og det legger en liten demper på de høyeste temperaturene. Det blir også regn og regnbyger på Nord-Vestlandet og hele veien nordover i landet.

SISTE: Meteorologene går ut med farevarsel for styrtregn

Men så letner det inn mot onsdag. Da begynner varmen å komme skikkelig, særlig i Midt-Norge og nord på Østlandet. Det er altså her folk kan få føle på sommerens første hetebølge – det vil si temperaturer over 28 grader i minst tre døgn.

Tropenetter i vente

– Fra onsdag og inn mot helga stiger temperaturen sakte, men sikkert opp mot 30 grader. Mange steder vil få over 25 grader, mens termometeret noen steder vil bikke 30 grader, sier meteorologen.

Hun presiserer at det fortsatt ikke er helt sikkert hvor heten vil slå til fullt.

– Det har flyttet litt på seg, og fortsatt er det ikke hogd i stein hvor det kommer.

Lokalt kan det også bli mulighet for tropenetter, mest i indre strøk der det er minst påvirkning fra havet.

Lenger nord er det fortsatt nokså kjølig, men lengst sør i Nordland og på Finnmarksvidda kan det denne uka bli over 20 grader.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no