*Nettavisen* Nyheter.

Badetemperaturene skremmer: - Folk er noen pingler

MORGENDUKKERT: Haakon og Kine og hunden Happy fra Oslo er feriegjester i Larvik og tok turen til Lydhusstranda tirsdag formiddag for en dukkert. Der var de ganske alene i vannet. Happy valgte å holde seg på land. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Badetemperaturene holder seg stort sett under 20 grader og skremmer mange fra å hoppe i havet - selv på den solfylte vestfoldkysten.

16.07.19 13:36

LARVIK (Nettavisen): Lydhusstranda camping i Brunlanes er fylt til trengsel av gjester, men på stranda er det de færreste som bader. Temperaturen i lufta er 19,9 grader, mens vannet holder 17,7 viser den digitale temperaturmåleren på brygga når Nettavisen er på plass tirsdag formiddag.

- Hva er det folk tenker?

- Folk er noen pingler, erklærer Kine Smith Larsen idet hun stiger opp av vannet sammen med Haakon Fredriksen. Paret bor i Oslo, men har hytte og familie i Larvik kommune helt ytterst i Oslofjorden. Hunden Happy holder seg på land mens de to tar en liten svømmetur.

- Hallo! Hva er det folk tenker? Du bor i Norge, det er 20 grader i vannet. Hopp uti! er oppfordringen fra Smith Larsen, som er fast gjest på Lydhusstranda om sommeren.

Klikk på bildet for å forstørre.

AVVENTENDE: Espen og Kristine fra Tønsberg med datteren Ella på Lydhusstranda i Larvik kommune. Foreløpig er det bare Ella som har badet av de tre. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

- Elsker campinglivet

- Vi har ikke badet ennå, bare Ella, men vi skal nok komme oss uti i løpet av sommeren, sier Kristine og Espen fra Tønsberg. De har plassert seg med campingstoler og en oppblåsbar hai på den langgrunne stranda på Lydhus. Datteren Ella (4) har fått på seg solkrem og badedrakt og har allerede vært ute i vannet.

Selv om paret kunne ønske seg varmere vann, stortrives de med campingferie i Norge. Sydentur på sommeren frister ikke, forsikrer de.

- Ungene elsker det jo her, og så lenge de har det bra, så har vi det bra. Det er masse barn å leke med. Her kan de springe rundt selv, herje og bli kjent med nye barn, sier mor.

Familien på fem bor i telt på Lydhusstranda. De har installert seg med to telt, guttene på ti og tolv år har fått et krypinn for seg selv.

17-18 grader i sjøen

Når Nettavisen sjekker badetemperaturene på Yr.no tirsdag, viser oversikten at sjøtemperaturen i Vestfold holder seg under 20 grader foreløpig. Roppestad ved innsjøen Farrisvannet har rapportert inn 21 grader, men fra strendene i Tønsberg, Sandefjord og Larvik er det over alt meldt om 17 til 18 grader.

Meteorologisk institutt melder tirsdag at det snart blir en endring i været i Sør-Norge.

Endring i været

Tirsdag ved 12-tiden er det 21 grader og skyfri himmel i Larvik og sol og 20 grader i Oslo. Ifølge Meteorologisk institutt er det ikke lenge før det blir endring i været i Sør-Norge.

- Onsdag blir det fortsatt mye fint vær, men torsdag kveld er det ventet regn på Vestlandet. Regnet brer seg etterhvert østover og fredag er det bare i nordøst det ser helt tørt ut, skriver meteorologene på Twitter.

Klikk på bildet for å forstørre.

LITE BADING: Sol og varme, men få badende på Batteristranda i Larvik tirsdag ved 11-tiden. Temperaturen i vannet var under 20 grader. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.