- Jeg planlegger å gjenåpne Bagatelle med nytt konsept, ny kjøkkensjef, nye kokker og nytt serveringspersonale i løpet av 2010. Får jeg det til, vil det tilføre ny energi og nye ideer til Restaurant Bagatelle, skriver restaurantens eier, Christen Sveaas, på Bagatelles nettsider.

Les også: Alle slutter på Bagatelle

Like før jul ble det kjent at kjendiskokken Eyvind Hellstrøm forlot den kjente restauranten nederst i Bygdøy Allé etter 27 år som sjef. Også samtlige ansatte valgte å gjøre som Hellstrøm, nemlig å si opp.

Ifølge Hellstrøm selv skyldes avgangen en konflikt med eieren, milliardæren Christen Sveaas.

Sveaas beklager nå at restauranten den 21. desember måtte stenge dørene.

- Som hovedeier av Restaurant Bagatelle ca. de siste 15 år er det med stor beklagelse at restauranten nå har måttet stenge midlertidig. Samtlige ansatte har sagt opp og forlot restauranten 21. desember 2009, skriver Sveaas.

Les også: Her spiser de Bagatelles siste festmåltid

- Vil fortsette tradisjon
Milliardæren planlegger å videreføre Bagatelles sterke tradisjon.

- Planen er å fortsette Bagatelles sterke kvalitetstradisjon, og fokus vil fortsatt være på en førsteklasses mat- og vinopplevelse for våre kunder. Bagatelle vil fortsatt promotere norsk gastronomi og norske produkter, og jeg håper at restauranten fortsatt vil være et kulinarisk midtpunkt og høydepunkt i Oslo, skriver Sveaas på restaurantens nettsider.

- Jeg ønsker alle kunder velkommen tilbake, og ser fram til fortsatt bordlige gleder, står det til slutt.