Gå til sidens hovedinnhold

Bagger pågrepet i California

Norskfødte Stein Bagger (41) er pågrepet i California.

- Vi har fått en henvendelse om at Stein Bagger har henvendt seg til politiet i California, sa Jens Madsen ved det danske politiet til TV2 News sent lørdag kveld, ifølge Ekstra Bladet.

Madsen opplyser at danske myndigheter vil kreve ham utlevert fra USA.

Sitter i varetekt
Bedragerisiktede Bagger, som er er mistenkt for å ha svindlet selskapet IT Factory for 600 millioner kroner, meldte seg for politiet i Los Angeles rundt klokken 22, norsk tid.

Han fortalte at han var etterlyst i Danmark, og sitter nå i amerikanske imigrasjonsmyndigheters varetekt. Dansk politi vet ennå ikke hvorfor han oppholdt seg i California, men Jens Madsen sier de visste at IT-direktøren hadde kontakter i USA.

- Nå arbeider vi med en utleveringsbegjæring. Jeg går ut i fra at han er interessert i det siden han selv har meldt seg, sier han til Ekstra Bladet.

- Må ta sin straff
Styremedlem i IT Factory, Henning Børgesen, sier til danske Politiken at han er fornøyd med at Bagger har meldt seg.

- Nå må han ta sin straff. Jeg har respekt for at han melder seg, men ikke for det han har gjort med virksomheten. Det gleder meg at han nå kommer tilbake, så vi kan få ryddet opp i dette, sier han til avisen.

- Ved god helse
Bagger ga sitt første livstegn til familien lørdag.

- Familien Bagger har hørt fra Stein som ved indirekte kanaler har sendt oss en beskjed om at han er ved god helse, skriver familien i en blogg på sin hjemmeside.

Bagger opplyste til familien at han har vært utsatt for drapstrusler, pengeutpressing og trusler mot familien i løpet av de fire siste årene, skriver danske BT.

- Tvunget til å begå kriminalitet
- Stein er derfor blitt tvunget til å begå økonomisk kriminalitet, og en stor del av hans liv har vært et sant helvete. I sin kommunikasjon sier han også at han nå er i et annet land og har gått til det landets politi og etterretningstjeneste for å fortelle hva han har vært utsatt for, så de kan bekrefte dette overfor dansk politi og myndigheter, leser bloggen.

- Bortsett fra at Stein har vært tvunget ut i økonomisk kriminalitet, så har han forsøkt å være et godt menneske, fortsetter beskjeden.

Familien ønsker ikke å kommentere hvor informasjonen kommer fra, men de understreker at det ikke er tvil om at beskjeden stammer fra Stein Bagger. De opplyser at de ikke aner hvor han befinner seg hen.

Bloggen ble fjernet fra hjemmesiden 25 minutter etter at den ble lagt ut.

Etterlyst i 187 land
IT Factory-direktøren Bagger er etterlyst av Interpol i 187 land for grovt bedrageri og dokumentfalsk. Han er siktet for å ha forfalsket underskriften til IT Factorys styreleder og storaksjonær Asger Jensby, noe som har påført en rekke banker store tap på diverse leasingkontrakter.

Blant annet skal den danske storbanken SEB ha tapt 51 millioner danske kroner, mens Danske Bank alene har tapt 350 millioner. IT Factory ble begjært konkurs mandag.

41-åringen forsvant sporløst forrige torsdag og ble sist observert i Dubai, hvor han ferierte sammen med kona og et vennepar.

Kommentarer til denne saken