RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bagle.B slår Mydoom

(TV 2 Nettavisen/CS)
Sist oppdatert:
Dette er ikke noe for de paranoide: Bagle.Bs agenda er ukjent, men ormen er på tur til å ta over Mydooms rekord i virusinfiserte PC-er.

Ikke før er Mydoom forbi, så kommer neste virusplage. Bagle.B er en ny orm som spres hurtig via e-post, og forsøker å lurer deg til å åpne vedlegget.

Det er foreløpig ikke kommet tall på hvor mange maskiner som er infiserte, men e-posttrafikken som stoppes på vei til å levere virusmail til en maskin, har allerede sprengt de viktigste internasjonale målestasjonene.

- Bagle.B er i ferd med å nå Mydooms volum, som er den mest utbredte ormen vi har sett noen gang, sier Steinar Wigtil, utviklingssjef i Norman.

Bagle.B minner veldig mye om Mydoom, men er ikke programmert til å angripe spesifikke nettsider slik Mydoom var. Det Bagle.B gjør er å installere en bakdør på en port den så lytter på.

- Vi tror det er en oppdateringsmekanisme. I det mildeste scenarioet kan den være lik Mydoom og forbereder oppdateringen av et nytt virus. Men i og med at portene står åpne, vet vi ikke hvilke planer virusskribentene har eller hvilke programmer de planlegger å laste opp, sier Wigtil.

Viruset ligger og lurer ganske så usynlig for den vanlige brukeren, men det er mulig at de åpne portene kan brukes til å installere programmer som også er skadelig for deg.

Det er foreløpig ikke kjent hvilken agenda disse virusskribentene har, noe som er et problem i seg selv.

- Det som er betenkelig med de ormene vi har sett i det siste, er at de driver og bygger opp et system av maskiner som kan tas over. De bygger en infrastruktur, sier utviklingssjefen.

- Det åpner for spekulasjoner for de av oss som er noe paranoid anlagt?

- Det åpner for spekulasjoner av den typen, ja, så kan man jo forestille seg hvilke scenarier man vil, avhengig av graden av paranoia, sier Wigtil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere