RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bahrain nekter menneskerettsgrupper full adgang

Manama (NTB-Reuters): Bahrain nekter menneskerettsgrupper full adgang til landet, og Amnesty International har avlyst et planlagt besøk.

Representanter fra Amnesty skulle etter planen ha besøkt Bahrain sammen med utsendinger fra Human Rights Watch og andre menneskerettsgrupper, for å granske påstander om overgrep mot demokratiforkjempere.

Myndighetene i det lille arabiske kongedømmet har imidlertid innført nye visarestriksjoner for menneskerettsarbeidere, og Amnesty velger derfor å avlyse besøket.

FN-utsendinger som skulle ha gransket anklager om tortur av opposisjonelle, har også avlyst et besøk i Bahrain.

- Myndighetene i Bahrain har gjentatte ganger forsikret om hvor opptatt de er av å gjennomføre menneskerettsreformer og å samarbeide med menneskerettighetsorganisasjoner. Disse nye restriksjoner er stikk i strid med dette, sier Hassiba Hadj Sahraoui som leder Amnestys virksomhet i regionen.

Bahrain er en trofast alliert av USA, som har en større marinebase i Manama. Landet styres av den mektige al-Khalifa-familien som tilhører landets sunnimuslimske minoritet. I fjor knuste de et demokratiopprør med bistand fra saudiarabiske styrker og innførte deretter unntakstilstand. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere