Gå til sidens hovedinnhold

– Bak oss ligger 100 år med hardt arbeid

– Det var overraskende og morsomt. Feiringen tok vi på styremøtet mandag, sier styreleder Anders T. Moland. Velforeningen, som neste år runder 100, har 1475 medlemmer.

RØA: – Klart dette er morsomt. Vi er en aktiv velforening med en lang historie.

Av områdets 3500 husstander er nesten halvparten medlemmer av Røa Vel, sier styreleder Anders T. Moland.

Røa-boken

Med prisen trygt i havn, og en lunsj på et utvalgt sted å se frem til, gleder Moland seg til å ta fatt på 2014. Diverse aktiviteter knyttet til 100-årsjubileet skal nå planlegges, i tillegg til en bok om Røas historie.

– Vi har mange planer, men vi kommer selvsagt til å diskuteres oss frem til de beste forslagene, for så å jobbe mot å realisere dem.

Den historiske boken om Røa er blant planene som skal realiseres. Der er vi allerede kommet godt i gang, sier han.

I juryens begrunnelse, på hvorfor nettopp Røa Vel utpekte seg står det:

«Foreningen har i en årrekke jobbet for Røa og alle beboerne her. Svært mange ildsjeler har vært involvert i foreningen, og juryen ønsker å sette søkelyset på arbeidet som er gjort, det som gjøres nå, og det foreningen skal gjøre fremover.

Foreningen er landet største i sitt slag. Gjennom sitt arbeid tar de vare på Røa, og bidrar med engasjement for Røas utvikling.

Blant saker som står høyt på foreningens agenda kan det nevnes: opplysning og motstand av høyspentmaster i Mærradalen, Røa tunnellen, trafikksaker, benkeaksjonen og prosjekter i nærmiljøet.

Foreningen gir også økonomisk støtte til frivillig virksomhet og andre tiltak som er til det beste for Røa. I 2014 fyller foreningen 100 år.

Juryen håper prisen kan gi en anerkjennelse av arbeidet som er utført i 99 år, og vil være til inspirasjon for videre arbeid, samt være en fin opptakt til jubileumsåret.»

LES OGSÅ: Tyveriraid endte med full jubel hos barna

– Mange ildsjeler

– Vårt motto er «til det beste for Røa», og det er hyggelig at vårt arbeid blir lagt merke til.

Det har vært jobbet hardt i denne foreningen i 100 år, og det er mange tidligere aktører jeg også tenkte på da jeg mottok denne prisen.

De la ned grunnarbeidet, mens vi ønsker å fortsette den gode jobben med tanke på det beste for Røa, sier Moland.

Prisen har foreløpig ikke fått noen permanent plass. Rett etter den ble mottatt fikk kasserer i foreningen gleden av å ta vare på den, enn så lenge.

– Vi har jo ikke et fast lokale, men vi skal finne er fin plass, det er jeg sikker på, avslutter han.

LES OGSÅ: Sølvguttene som går for gull

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai