*Nettavisen* Nyheter.

Bakgrunn Rudolph William Louis Giuliani

Foto: AFP/SCANPIX

New York-borgermesteren som fikk enorm oppmerksomhet for sin sterke lederstil under 11. september 2001. Dette ga ham tilnavn som hele Amerikas borgermester, og dette gode omdømmet ligger i bunn for kampanjen rundt hans presidentkandidatur.

09.01.08 15:31

Født: 28. mai 1944 i Brooklyn i New York City i USA

Yrkesbakgrunn: Innehaver av eget advokatfirma og tidligere borgermester i New York fra 1994 til 2001. Som borgermester ble han kjent for at han trappet opp politistyrken og fikk redusert kriminalitet i byen. I tillegg har han ry for å ha bidratt til økt levestandard hos New Yorks innbyggere.

Familie: Giuliani har vært gift tre ganger, har to barn og en stedatter.

Politisk ståsted: Republikaner. Men er liberal i sitt syn i blant annet abortspørsmålet og homoseksuelles rettigheter. Opplevelsene rundt 11. september har naturlig nok preget hans politiske holdninger, og han er for tøffere tak mot vold og terrorisme. Er for større skattereduksjoner.

Skandaler: Allerede som borgermester fikk han nye oppmerksomhet for sitt personlige liv, med flere skilsmisser. Dette har fortsatt etter at han erklærte sitt presidentkandidatur.

Annet: Giuliani er barnebarn av italienske immigranter. Om han blir valgt til president, ville han bli den første i USAs historie med italiensk opprinnelse. Ble kjent for sin enorme innsats og sterke lederstil som borgermester under og etter 11. september, noe som førte til at Time Magazine kåret ham til “Årets Person” i 2001.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.