RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bakke likte ikke kjendislivet

Sist oppdatert:
Trass i en høy profil, likte ikke Svein Erik Bakke å være en såkalt «finans-kjendis».

BAKGRUNN: Svein Erik Bakke funnet død
WEBTV: Finanstopp gikk bort

(SIDE2): Venner og bekjente av finanstoppen som Side2 har vært i kontakt med, forteller om en jovial og jordnær type. En mann som hadde bygget seg opp fra mobbeoffer med to tomme hender – til høyprofilert mangemillionær.

Den eventyrlige suksessen ga ham raskt tilnavnet «vaskeladden», og senere ble han mest kjent som «Vaske-Bakke».

Han likte å leve høyt, med raske biler og eksklusive eiendommer.

Likte ikke kjendisstempelet
Det gikk tirsdag kveld sjokkbølger gjennom finans- og kjendismiljøet da det ble kjent at Bakke var funnet død.

Nå forteller kilder i kretsen rundt ham, at kjendisinvestoren aldri likte kjendisstempelet.

- Det var alltid med en viss nøling han stilte opp i reportasjer i pressen, enten det var aviser eller ukepresse. Svein Erik likte ikke at fokuset ofte dreiet seg om han som person og millionær. Han følte at mediene alt for ofte ville fremstille ham som en playboy, mens han egentlig var en familiemann og forretningsmann, forteller en kilde som jobbet nært Bakke i flere år.

Åpenhjertig om problemene
Trass i at han ikke ønsket en høy medieprofil, stilte han opp i flere medier og snakket ut om den psykiske knekken som kom i kjølvannet av de økonomiske problemene han hadde i 2001.

- Jeg var oppspist av jobben og klarte ikke å lade batteriene. Alt ble svart. Livet var slutt, og jeg trodde gode dager aldri ville komme igjen, sa han til Dagbladet i 2003.

Han la heller ikke skjul på at han forsøkte å ta sitt eget liv da det var som verst.

- Jeg ville dø, sa han åpenhjertig.

- Ville hjelpe andre
- Han ga det intervjuet fordi han ville hjelpe andre som opplevde motgang i livet. Han opplevde dessverre det mange med psykiske problemer gjør – nemlig å bli stigmatisert fordi han var åpen om problemene sine. Han ble ofte latterliggjort av mediene, og var kanskje uheldig med noen av intervjuene han ga, noe han også ga uttrykk for, forteller Bakkes venn.

Etter det Side2 erfarer, brukte han mediene for å få oppmerksomhet rundt sine forretninger. Men vinklingen ble mest på personen og kjendisen Svein Erik Bakke, og ikke på forretningene.

Uthengt som naiv
- Han ble egentlig aldri ble akseptert av de etablerte innen finanseliten i Norge, sier ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen.

I finansmiljøet var han kjent for å være litt for mye «cowboy» til å bli fullt ut akseptert.

Svein Erik Bakke fikk også stor medieomtale, også i kjendispressen, da en svært uheldig låneavtale med finansakrobat Ole Christian Bach ble kjent.

Bach leide huset til Vaske-Bakke i Holmenkollen, og den svindeldømte finansakrobaten hadde lånt flere millioner kroner av Bakke.

Etter det Side2 erfarer, tok Bakke det svært tungt da han ble fremstilt som dum og naiv i pressen fordi han hadde latt seg lure av Bach.

Støttet av eks-kona
Etter Bach-affæren og skilsmissen fra kvinnen han hadde vært gift med i 26 år, Randi, holdt Vaske-Bakke en lav medieprofil.

Randi og Svein Erik Bakke holdt sammen fra 2001 til 2004, til tross for at det var klart at de skulle skilles.

Etter det Side2 erfarer, ble kona boende hos finansmannen for å støtte ham gjennom den tunge tiden etter selvmordsforsøket.

Bakkes psykiater, Morten Selle ved Vinderen psykiatriske avdeling, fortalte til VG i -04 at investoren trolig hadde blitt tvangsinnlagt hvis det ikke hadde vært for at kona trådde støttende til.

Ung skjønnhet i Brasil
Et halvt år senere, ble finanskjendisen koblet til en brasiliansk fotomodell (29) som han møtte på en kaffebar i Brasil. På samme tid startet han sitt nye forretningseventyr i Brasil – med luksusleiligheter i turistområdet Natal.

De første bildene av Bakke og hans brasilianske skjønnhet, var paparazzibilder.

- Han likte dårlig å igjen være i pressens søkelys, og følte seg tvunget til å stille opp på kjendisreportasjer med sin unge kjæreste for å forklare aldersforskjellen på dem. Han opplevde at han ble latterliggjort, sier Bakkes venn.

Fant kjærligheten
Da forholdet til 29-åringen tok slutt, ble han igjen koblet til flere unge skjønnheter da han dukket opp på fester med glamourmodeller i Oslo. Trass i ryktene i kjendispressen, ble disse forholdene aldri bekreftet.

Så møtte han kvinnen han ville dele resten av livet med – Kajsa. For få måneder siden stilte paret opp på en «hjemme hos»-reportasje i Brasil.

Det var der han ville bli gammel, han ønsket å være i Norge på sommeren og Brasil om vinteren, etter det Side2 erfarer.

- Han så lyst på livet etter at han møtte Kajsa, forteller en venn.

Tirsdag ettermiddag døde Svein Erik Bakke i sin egen leilighet på Frogner i Oslo. Han ble 59 år gammel.


Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere