RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bakkeoffensiv mot Bagdad i gang

Sist oppdatert:
Amerikanske bakketropper har startet et stort angrep mot den irakiske Republikanergarden onsdag morgen, i det som skal være bvegynnelsen på et endelig angrep mot Bagdad
Det opplyser Pentagon i morges.

I tillegg til bakkefremrykningen har bombingen av Bagdad fortsatt i morges rett før soloppgang, ifølge BBC.

De amerikanske styrkene skal ha omringet den viktige byen Kerbala, og kontrollerer nå alle de store veiene inn til Bagdad. Kerbala har vært beskrevet som det siste hinderet på veien til Bagdad.

Forsvarminister Donald Rumsfeld avviste i går meldinger om at Bush-administrasjonen diskuterte våpenhvile, mens Pentagons generaler avviste at Rumsfeld hadde overstyrt deres militære strategi.

Talsmenn i Washington påstår at den sterke bombingen av irakiske posisjoner rundt Bagdad skal har redusert Republikanergardens militære styrke betraktelig.

Saddan Hussein gir imidlertid ikke noe inntrykk av å være på defensiven, og oppfordret irakerne til å slåss hvor enn de er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere