RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bakrus på Vinmonopolet

Når 230 mellomledere vil bli kvitt toppsjefen, så har Vinmonopolet et problem. Om det er rettferdig eller ei er mindre viktig. Hvis ikke Knut Grøholt overvinner motstanden, kan han ikke fortsette.

Etterdønningene av smøringsskandalen er tydeligvis ikke over selv om et enstemmig styre (hvor de ansatte også er representert) ga Grøholt full støtte.

I går fikk Vinmonopolets sjef en e-post om at ialt 230 overordnete funksjonærer krever hans hode på et fat.

Først mandag får han vite hvorfor, men det er nærliggende å anta at det har med den harde behandlingen av de 15 butikksjefene som har mottatt ytelser fra leverandører.

Det paradoksale i situasjonen er at her logrer halen med hunden. Normalt skulle det avgjørende være om Knut Grøholt er fornøyd med sine undersåtter - og ikke motsatt.

Styret kan selvsagt ikke bøye seg for et slikt press, da ville det i praksis være de ansatte som bestemmer - og ikke eierne og ledelsen.

Det er likevel en mager trøst for Grøholt. Den massive mistilliten fra mellomlederne tyder på at de synes det er forkjell på Kong Salomon og Jørgen Hattemaker i spørsmålet om smøring.

Og det er ikke vanskelig å forstå det synet når toppsjefen går fri etter å ha tatt med kona til Sydney på en smøretur i 100.000-kroners klassen, mens de lengre ned får svi for noen flasker vin på et julebord.

Uten tillit fra de ansatte kan ingen leder fungere optimalt.

Hva mener du? Bør Vinmonopolets sjef trekke seg, eller bør styret sette hardt mot hardt? Diskuter saken på TV 2 Veggavisen (trykk her )

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere