*Nettavisen* Nyheter.

Baksaas kåret til en av verdens beste direktører

BLANT TOPP TI: Jon Fredrik Baksaas, tidligere konsernsjef i Telenor, er av Harvard Business Review kåret som en av verdens beste administrerende direktører. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB Scanpix)

Den tidligere Telenor-sjefen har havnet på sjuende plass på Harvard Business Reviews liste.

13.10.15 08:30

Tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas har havnet i fint selskap på en kåring over verdens beste administrerende direktører.

Det er Harvard Business Review som har satt opp listen "The Best-Performing CEOs in the World", der den danske sjefen for farmasi-giganten Novo Nordisk, Lars Rebien Sørensen, troner øverst mens norske Jon Fredrik Baksaas kommer på sjuende plass.

Harvard Business Review skriver at deres liste er ment som et mål på suksess over tid. De har fulgt og analysert hver leders prestasjon fra dag én i selskapet.

- Vårt mål er å lage en liste som går bak de siste kvartalstallene og endog årsresultatene og virkelig evaluerer prestasjonene over tid, skriver Harvard Business Review.

13 år som konsernsjef

Baksaas hadde ledet Telenor i 13 år da han i august sa takk for seg som administrerende direktør i selskapet. Baksaas har sagt at han er mest fornøyd med den bedriftskulturen han har vært med å skape og hvordan han har bidratt til å gjøre Telenor til en internasjonal spiller gjennom utvidelser i Asia.

Opererer i mer enn 13 land

Baksaas tok over etter Tormod Hermansen i 2002 og fikk satt fart på arbeidet med å omforme Telenor fra en statlig monopolbedrift til en global aktør med 189 millioner abonnementskunder og mobilsatsing i 13 land og ytterligere 14 gjennom aksjer i VimpelCom.

- Jeg er veldig stolt over at vi i 2003-04 tok et strategisk valg om å satse i Asia, og vi har over-levert på det området, uttalte Baksaas til Telenor.com i august.

- Manglende innsats mot korrupsjon

Baksaas satt i styret i VimpelCom fra 2010 til desember i fjor.

I fjor høst kom det påstander om korrupsjon knyttet til selskapets virksomhet i Usbekistan. Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget behandlet saken, og Telenor fikk kritikk for manglende innsats mot korrupsjon men komiteen konkluderte i mai i år med at det fortsatt var et åpent spørsmål om det hadde foregått korrupsjon i selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.