RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bål utløste skogbrann

Snåsa (NTB): Skogbrannen ved Langvatnet i Snåsa skyldes ifølge brannvesenet et bål som noen har forlatt.

- Vi så at brannen hadde startet ut fra et bål som noen har forlatt, så brannårsaken er ganske klar, opplyser brannsjef ved Inn-Trøndelag brannvesen, Håvard Bye, til adressa.no.

Like før midnatt hadde slukningsmannskapene brannen under kontroll. Etterslukkingsarbeidet vil likevel fortsette gjennom natten av frykt for at flammene kan blusse opp igjen.

Bye anslår at det brant i et område som var 400 til 500 meter bredt. Han er skuffet over folk som er skjødesløse når de fyrer opp bål i skogen.

- Jeg er skuffet over at noen kan gå fra bålet slik, spesielt med tanke på hvor store ressurser vi er nødt til å sette inn. Nå befinner det seg 14 brannmenn og 10 personer fra sivilforsvaret på brannstedet. Der driver de og etterslukker brannen ved hjelp av fire store pumper fra sivilforsvaret samt noen av brannvesenets mindre pumper, sier han.

Det er ingen bilvei inn til området, og heller ingen sambandsdekning, så kommunikasjonsmulighetene er dårlige. Brannfolkene ble nødt til å bære småbåter og annet utstyr fram til brannstedet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere