*Nettavisen* Nyheter.

Ballangen barneskole i full fyr

Foto: Roger Bergersen (Fremover)

To av tre skolebygninger er fullstendig overtent. Brannvesenet forsøker nå å redde resten av skolen.

06.06.10 08:41

Øyenvitner på stedet forteller til Fremover.no at det brenner i barneskolen. Brannvesenet fra Ballangen og Narvik er på stedet. Det samme er ambulanse og politi.

Ifølge opplysninger Fremover.no har fått skal det ha begynt å brenne ved inngangspartiet til den delen av skolebygget som ble bygd i 1997i år. Det brenner nå i den delen og den gamle delen av skolen som ble bygd i 1964. Disse to delene er totalskadet i brann.

- Det var voldsomt med sort røyk over hele Ballangen, og det er mange mennesker samlet ved skolen, forteller redaktør i Fremover Roger Bergersen som er på brannstedet.

- Den delen av bygget som er fra 1964 og delen som er fra 1997 er fullstendig overtent, og brannvesenet konsentrere seg nå om å berge den delen som er tre år og gymsalen, forteller redaktør i Fremover Roger Bergersen som er på stedet klokken 22.30.

Nydelen trolig berget
Bergersen forteller at brannvesenet ved 22.50-tiden ser ut som at brannvesenet klarer å berge den delen av skolen som ble bygd for bare tre år siden.

Brannvesenet har siden brannen brøt ut kjempet mot flammene, og de står på begge sider av bygget for å hindre flammene i å nå den nyeste skoledelen.

Det er en brannmur mellom denne delen og den de andre delene av skolebygget.

Store mannskaper
Brannvesenet fra Ballangen og Narvik er på stedet. Det samme er ambulanse og politi.

Ofoten brann er der med en brannbil pluss en pumpebil, mens brannvesenet i Ballangen har en bil på stedet.

- Brannvesenet i Ballangen ba om bistand fra Narvik for å få mer vann til slukkingen, forteller operasjonsleder operasjonsleder Stein Wilhelmsen i Midtre Hålogaland politidistrikt til Fremover.no

Operasjonslederen forteller at politiet forsøker å skaffe seg oversikt på stedet, og deres jobb er også å holde skuelystne unna.

Les flere nyheter på Fremover.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.