RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ballettstjerne pågrepet for syreangrep

Sist oppdatert:
Moskva (NTB-DPA-AFP): En av Bolsjoj-ballettens største dansestjerner er pågrepet for syreangrepet på ballettens kunstneriske leder Sergej Filin.

Pavel Dmitritsjenko mistenkes for å ha planlagt angrepet som fant sted i januar, ifølge det russiske innenriksdepartementet.

Han har tidligere hatt store roller i «Svanesjøen» og Sergej Prokofjevs «Ivan den grusomme». Etter planen skulle han ha danset i «Tornerose» om halvannen uke.

Også en tidligere straffedømt 35-åring og en tredje mann ble pågrepet i forbindelse med saken tirsdag. 35-åring antas å være den som kastet svovelsyre i ansiktet på Filin (42) utenfor hans hjem i Moskva.

Filin fikk alvorlige brannskader i ansiktet og øynene, og han har vært gjennom en rekke operasjoner. I øyeblikket befinner han seg i Tyskland, og det er ventet at behandlingen vil kunne ta flere måneder.

Politiet har ikke sagt noe om hva som kan ha vært motivet bak syreangrepet. Filin har selv tidligere sagt at han tror misunnelse kan ha vært motivet og at han vet hvem gjerningsmannen er. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere