RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ballmer roste norske selskaper

Sist oppdatert:
Microsoft-sjef Steve Ballmer holdt et video-overført innlegg på den norske regjeringens innovasjonskonferanse onsdag. Her kan du se hvilke norske selskaper han nevnte
Det var på konferansen i regi av Næringsdepartementet, Innovasjon2010, hvor uttalelsene til Ballmer kom.

Microsoft-sjefen holdt et innlegg via videokonferanse til deltagerne. Her trakk han frem flere norske selskaper som gode partnere til Microsoft. Særlig børskandidaten Mamut ble presentert.

- I Norge, alene, har vi nærmere 4.000 teknologipartnere. Mange av de mest innovative norske selskapene, som Fast, Opera, Trolltech, SuperOffice, Software Innovation og Mamut bygde dere suksess som deltager i et kommersielt programvare økosystem, uttalte Ballmer.

Og han fortsatte:

- Noen, som Opera, har bygd deres lovende forretning på Microsofts plattform mens de konkurrerer med oss på andre områder, mens selskaper som Mamut har hatt suksess i symbiose med Microsofts produkter.

Ballmer gikk videre og sammenlignet seg selv med Mamut-sjef Eilert Hanoa. Begge sluttet økonomistudiene for å drive forretning på fulltid.

- Vi mener at Mamut er et godt eksempel på hvordan lokal entreprenørskap kan trekke fordeler av en global teknologiplattform og utvikle en vinnende kombinasjon, sa Ballmer, som mener at Norge har en god base for å lage en internasjonal programvareindustri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere