Gå til sidens hovedinnhold

Ballongguttens far benekter bløff

Snart skal han i i fengsel for ballongstuntet som lurte en hel verden. Nå sier Richard Heene at han faktisk trodde sønnen var om bord.

Han har innrømmet lovbrudd og er dømt for å ha ført politi og redningsmannskaper bak lyset, men nå hevder ballongguttens far at han ikke bløffet da han sa han trodde hans savnede sønn forsvant til værs i en luftballong.

Millioner av tv-seere fulgte dramaet
Husker du dramaet i delstaten Colorado i USA i oktober i fjor? Millioner av tv-seere i USA fulgte i spenning ferden til en løpsk luftballong - samtidig med at familien Heenes seks år gamle sønn Falcon var savnet. Alle trodde gutten var om bord i farkosten. Da det senere viste seg at sønnen hele tiden var i trygg forvaring i familiens hjem, vendte oppmerksomheten seg mot ekteparet Richard og Maymi Heene.

- Trodde han var om bord
I de første tv-intervjuet siden hendelsen sier Richard Heene til Larry King Live på CNN at han trodde sønnen var i den hjemmebygde ballongen da den tok av fra familiens bakgård i Fort Collins.

Se utdrag av intervjuet med Richard Heene her

- Vi hadde lett gjennom huset, høyt og lavt, uttaler Heene med tårer i øynene under intervjuet, som skal sendes i sin helhet fredag, ifølge CNN.com.

- I hodet mitt var det ikke noe annet sted han kunne være, sa han videre.

Kona ringte 911
Richard Heene sier han erkjente straffskyld og innrømmet at han hadde ført myndighetene bak lyset for å beskytte kona, Mayumi, som er japansk statsborger og som kunne risikert utvisning dersom hun ble dømt for mer alvorlige lovbrudd. Det var Mayumi som ringte 911 og sa at sønnen Falcon var om bord i farkosten.

- Jeg måtte gjøre det for å beskytte min familie og min kona, sa han ifølge utdrag av intervjuet som ble vist onsdag.

Han forklarte at kona hadde kommet på etterskudd med nødvendige søknader om amerikansk statsborgerskap, og at dette kompliserte det hele.

Dømt til fengsel
I forrige måned ble Heene dømt til 90 dager i fengsel, en straff han skal begynne å sone 11. januar. Han fikk videre fire års prøvetid og må gjennomføre 100 timer med samfunnstjeneste hvert år.

Kona ble dømt til 20 dager i fengsel, men kan spre soningen over for eksempel ti helger, slik at det ikke skal gå ut over barna. Ekteparet er allerede blitt dømt til å betale 42.000 dollar i erstatning for det omfattende redningsarbeidet som ble utløst som følge av stuntet.

- Ingen tvil om at det var en bløff
Sheriffen i Larimer County, Jim Alderden, uttaler til CNN at han reagerer på uttalelsene fra Heene.

- Bevisene mot herr og fru Heene er per i dag overveldende. Det er ingen tvil i min sjel om at det som skjedde var en bløff, og jeg tror det er få i USA som nå ikke forstår at dette var en gjennomarbeidet bløff utført av Richard og Mayumi, uttalte sheriffen.

Da straffen for ekteparet Heene ble utmålt, la retten til grunn at ballongferden var et PR-stunt de to gjennomførte for å skaffe seg publisitet for et planlagt reality-show.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken