Gå til sidens hovedinnhold

Ballstemning på Nordseter

Tradisjonen tro arrangerer Nordseter ungdomsskole hvert år juleball for årets tiendeklassinger. En ballkomité har i samarbeid med skolens ledelse fått til et eventyrball som elevene nok aldri vil glemme.

Nordseter: Superlativene strekker ikke til for å beskrive alle de flotte festantrekkene som dukket opp på den røde løperen forrige torsdag.

Da var det nemlig klart for det tradisjonsrike juleballet, noe som sannsynligvis har stått sentralt i juleforberedelsene hos mang en Nordseterelev de siste månedene. Kontaktlærer Trine Foyn forteller at dette er en urokkelig tradisjon som elevene har gledet seg til siden barneskolen:

Det første de spurte om da de begynte i tiende klasse denne høsten var hvilken dag juleballet skulle være. Da datoen var satt tok det ikke mange sekundene før de ville vite klokkeslettet!

Så det er tydelig at dette er ungdomsskolens høydepunkt for svært mange.

Komitéen

Inne er skolen blitt forvandlet til et eventyrslott av bomull og tyll, og det kan virke som om skolen har innført "kunsten å lage juleball" som et eget fag.

Komitéleder Tuva Skoglund og komitémedlem Ingvild Brun avkrefter dette ved å fortelle at de ikke begynte med dekorasjonene før dagen i forveien, mens selve forberedelsene begynte for en måned siden. Det var da de fikk vite om de hadde kommet med i komiteen.

For å komme med måtte de begge skrive en søknad om hvorfor de burde være en del av det hele, og hvordan de ville gjøre årets ball til det beste noensinne.

Før de haster videre nevner Tuva at de gjerne kunne hatt litt bedre tid. Ingvild samtykker, men for undertegnede virker det som om de har lyktes godt i oppgaven med å lage tidenes ball.

Nerver

Nervene mikses med forventning i det parene beveger seg opp mot gymsalen som for øyeblikket er omvandlet til en flott ballsal.

Draperingene i taket og de levende lysene setter sitt preg på stemningen.

Toastmaster Elisabeth Rasmussen ønsker velkommen og blir møtt med høylytt applaus. Hun deler også ut noen velfortjente komplimenter og oppfordringer om å ikke grise med maten, før hun selv tar plass ved det festdekkede bordet.

Oppvartet av nisser

En gjeng niendeklassinger utkledd som nisser sørger for at maten blir servert. På menyen står oksestek med poteter og grønnsaker, og kake til dessert.

Det er også blitt kjøpt inn brus i alle regnbuens farger, noe som får en liten nisse til å bli svært forvirret da hun blir bedt om å hente et glass vann.

To av nissene, Maia Eidem og Charlotte Fagerlid, forteller at maten er blitt bestilt på forhånd, men at alt annet er det elevene selv som står for. De skal blant annet sørge for at det ikke er tomt i glassene og at alle er fornøyde.

De omtaler seg selv som komiteens slaver, og sammen med de andre nissene minner de virkelig om julenissens hjelpere lille julaften der de løper rundt og roper om mer saus og brus.

Stemning

Mens lysene slukkes i nærområdet blir stemningen bare bedre og bedre på Nordseter, der kvelden så vidt har begynt.

Det eneste spørsmålet som står igjen ubesvart er hvem som melder seg frivillig til å rydde opp før skoledagen igjen står for tur neste morgen.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka