*Nettavisen* Nyheter.

Balsa salsa

Anders kan endelig danse salsa rundt flåten! Foto: Tangaroa

De peruanske tollerne har frigitt en del av utstyret til Tangaroa, og Anders kan danse salsa rundt balsaflåten!

21.04.06 12:50

Containeren med utstyr fra Norge har stått innelåst på et lager hos tollvesenet i flere måneder nå. Innholdet har vært pakket ut, listet opp, pakket ned, pakket opp igjen, kontrollert, listene revidert, og pakket ned. Flere ganger.

Manglet alt
Mannskapet har verken fått tak i snekkerverktøyet de skulle bygge flåten med, eller det elektroniske utstyret som skal monteres om bord. Men nå løsner det.

- Vi har endelig fått mye av det etterlengtede utstyret, skriver Olav i bloggen. Fortsatt ikke alt, men i hvert fall nok til å få flåten på vannet til 28. april.

Klikk på bildet for å forstørre.

Salsa
Anders fikk ut radioen han har ventet på, og fant kjapt frem til heftige rytmer!

- Anders ga oss en oppvisning i Latin Amerikansk dans til enorm begeistring for de lokale arbeiderne ved verftet! Gringoer som prøver å danse salsa er ikke akkurat daglig kost, forteller Olav.

Stiller opp
Tangaroa får god hjelp av marineverftet nå under innspurten, og to nordmenn på ferie i Peru har også stilt opp for gutta.

- Bjarne Grav og Johannes Seljebotn ofret tre feriedager for å hjelpe til med byggingen. Kombinert med 11 timers arbeidsdager gjør det at vi er i rute, forteller Olav.

Senkekjølene
Monteringen av den første av ti senkekjølene var en milepæl. De lange guara-bordene stikker ned mellom balsastokkene, og heves og senkes for å svinge flåten. De er laget av steinhard morál-ved, som er så tung at den synker som en stein i vann. Det er viktig at senkekjølene festes godt!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.