Ban dypt bekymret over israelsk-libanesisk vold

New York (NTB-AFP): FNs generalsekretær maner partene til å beherske seg, etter at fire personer ble drept og mange såret i sammenstøt på grensa mellom Israel og Libanon tirsdag.

Ban Ki-moon er på reise i Japan, men sa gjennom sin talsmann Martin Nesirky at han er dypt bekymret over de voldelige sammenstøtene mellom israelske og libanesiske soldater. FN-sjefen ba alle involverte parter om å opprettholde freden som er etablert etter krigen i Sør-Libanon mellom Israel og Hizbollah i 2006.

Tirsdag ble en israelsk offiser, to libanesiske soldater og en libanesisk journalist drept i de blodigste sammenstøtene siden krigens slutt. Libanesiske tjenestemenn sier 15 personer ble såret. Kampene skal ha begynt da israelske soldater ville fjerne et tre på den libanesiske siden av grensegjerdet.

Det libanesiske militæret har ifølge AFP vedkjent at de åpnet ild først, da en israelsk patrulje krysset den såkalte blå linjen ved grensa. Det israelske militæret sier på sin side at deres soldater var på israelsk territorium da de ble beskutt.

Det israelske militæret besvarte ilden med ti raketter som ble avfyrt fra et militærhelikopter mot en libanesisk militærpost nær landsbyen Adaisseh og ødela et militært kjøretøy. Hæren skjøt også granater mot landsbyen.

Hizbollah ble ifølge bevegelsens leder Hassan Nasrallah bedt om å forholde seg i ro under episoden, men advarte mot å tro at det vil være tilfelle i framtiden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.