RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ban: FN blir i Elfenbenskysten

New York (NTB-AFP-Reuters): FNs generalsekretær Ban Ki-moon gjør det klart at FN-styrkene skal bli i Elfenbenskysten. Dermed avviser han kravet fra den tapende presidenten Laurent Gbagbo.

FN-styrkene skal oppfylle sitt mandat og vil fortsette å overvåke og dokumentere brudd på menneskerettighetene, oppfordringer til hat og vold og angrep på FNs fredsbevarende styrker, heter det i en erklæring fra Ban.

Gbagbo krevde tidligere lørdag at FN-styrkene forlater landet. Han anklager dem for å støtte rivalen Alassane Ouattara, som FN og hele det internasjonale samfunnet mener vant valget i forrige måned.

Ban gjorde det klart at Gbagbo må gå av og overlate makten til Ouattara, som fikk over 54 prosent av stemmene. Gbagbo på sin side nekter å anerkjenne resultatet og vil ikke gå av.

- FN-styrkene har blandet seg inn i Elfenbenskysten indre affærer, sa Gbagbos talskvinne Jacqueline Oble lørdag.

Etter valget er FN-styrkene blant annet utplassert for å beskytte Ouattara, som sitter isolert i et hotell i utkanten av Abidjan. Der er de blitt angrepet av soldater som er lojale mot Gbagbo, og to observatører ble såret. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere