RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ban Ki-moon med krass kritikk av Israel

New York (NTB-AFP): Israels varslede utvidelse av de ulovlige bosetningene på Vestbredden kan bli drepende for fredsprosessen, slår FNs generalsekretær Ban Ki-moon fast.

- Det var med stor bekymring og skuffelse at generalsekretæren ble kjent med Israels kunngjøring om 3.000 boenheter i bosetningene i Øst-Jerusalem og andre deler av Vestbredden, heter det i en uttalelse fra Ban Ki-moon.

- Dette inkluderer bygging i det såkalte E1-området, noe som kan føre til at Jerusalem helt blir avskåret fra resten av Vestbredden.

- Bosetninger er ulovlige i henhold til folkeretten og dersom E1 bosetningen blir bygd, vil det innebære et nesten drepende slag for de gjenværende mulighetene for å sikre en tostatsløsning, heter det videre.

Israels varslede utvidelse av bosetningene kom kort tid etter at et overveldende flertall FNs hovedforsamling vedtok å oppgradere Palestina til observatørstat.

Ifølge israelske medier planlegges det å bygge i området mellom det annekterte Øst-Jerusalem og bosetningen Maale Adumim, noe som vil dele Vestbredden i to. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere