RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ban: Syria respekterer ikke FNs krav

New York (NTB-AFP): FNs generalsekretær Ban Ki-moon anklager Syria for å krenke Sikkerhetsrådets enstemmige oppfordring om en fredelig slutt på konflikten i landet.

Han sa fredag at en kraftig opptrapping av regjeringsstyrkenes offensiv mot opposisjonens protestdemonstrasjoner viser at det syriske regimet ikke respekterer Sikkerhetsrådets krav.

Ban antydet at han tror Syrias president Bashar al-Assad bruker FN-fristen 10. april for å trekke soldatene ut av byene som et påskudd for å trappe opp angrepene.

Han sier han beklager de syriske myndighetenes offensiv mot uskyldige sivile, inkludert kvinner og barn, til tross for regjeringens forsikringer om å stanse bruken av tunge våpen i bebodde områder.

- Fristen 10. april for å innfri regjeringens forpliktelser, slik Sikkerhetsrådet ber om, er ikke et påskudd for fortsatt dreping, sa Ban.

Han sier også at han er stadig mer bekymret for den humanitære situasjonen i Syria og de siste rapportene om en kraftig økt flyktningstrøm fra Syria til Tyrkia. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere