RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ban: Ukraina-krisen kan komme ut av kontroll

FNs generalsekretær Ban Ki-moon.
FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Foto: Gary Cameron (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
FNs generalsekretær Ban Ki-moon frykter at krisen i Ukraina er i ferd med å komme ut av kontroll, og han oppfordrer alle parter til å besinne seg.

- Generalsekretæren er dypt bekymret over volden i det østlige Ukraina, som har kostet menneskeliv, ytterligere ustabilitet, og som bidrar til et klima med frykt og engstelse, heter det i en uttalelse fra Bans kontor torsdag.

- Siden mye står på spill, er generalsekretæren bekymret for at situasjonen fort kan komme ut av kontroll. Det kan få konsekvenser som ingen kan forutse, heter det videre.

Ban understreker at militære aksjoner for en hver pris må unngås, og han oppfordrer alle parter i konflikten til å umiddelbart å avstå fra vold og unødige provokasjoner.

Uttalelsen fra Ban kommer samme dag som det ukrainske militæret gikk til aksjon mot byen Slavjansk, som kontrolleres av prorussiske separatister. Om lag fem personer ble drept før de ukrainske regjeringssoldatene trakk seg tilbake igjen.

Kort tid etterpå innledet Russland en militærøvelse like ved grensen til Ukraina. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere