*Nettavisen* Nyheter.

Bananfluer gir sexkunnskap

Nye kunnskaper om hva alkohol gjør med kroppen og sexlysten kommer gjennom forskning på fulle bananfluer.

03.01.08 14:49

(SIDE2) Ved å gi mannlige bananfluer en jevn dose alkohol over tid, har forskere ved Penn State University i USA kommet et skritt på veien mot en modell som kan brukes for behandling av alkoholisme.

Virile bananfluer
En av virkningene av alkoholen er at de mannlige fluene blir over normalt interessert i hverandre. I alkoholpåvirket tilstand prøver nemlig fluenes herrer å nedlegge hverandre. Selv om dette raskt kan tolkes som homoseksualitet, skal grunnen nærmere bestemt være en blanding av sløvsinn, manglende kritisk sans og reduserte hemninger, ifølge forskning.no . Med andre ord så spiller det ikke særlig rolle om det er mann eller dame når disse fluene fester.

Dopamin
Forklaringen på de reduserte seksuelle hemningene ligger i hormonet dopamin, også kjent som «lysthormonet». Ved å genmodifisere noen av bananfluene slik at effekten av dopamin i bananfluenes «hjerne» uteble, fant forskerne ut at hannene ikke lenger var interessert i hverandre.

De fant videre ut at jo lenger bananfluene var påvirket av alkohol, jo mer hadde de lyst på sex. Om eventuell fylleangst dukket opp dagen derpå, vites ikke.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.