RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bananfluer gir sexkunnskap

Sist oppdatert:
Nye kunnskaper om hva alkohol gjør med kroppen og sexlysten kommer gjennom forskning på fulle bananfluer.

(SIDE2) Ved å gi mannlige bananfluer en jevn dose alkohol over tid, har forskere ved Penn State University i USA kommet et skritt på veien mot en modell som kan brukes for behandling av alkoholisme.

Virile bananfluer
En av virkningene av alkoholen er at de mannlige fluene blir over normalt interessert i hverandre. I alkoholpåvirket tilstand prøver nemlig fluenes herrer å nedlegge hverandre. Selv om dette raskt kan tolkes som homoseksualitet, skal grunnen nærmere bestemt være en blanding av sløvsinn, manglende kritisk sans og reduserte hemninger, ifølge forskning.no . Med andre ord så spiller det ikke særlig rolle om det er mann eller dame når disse fluene fester.

Dopamin
Forklaringen på de reduserte seksuelle hemningene ligger i hormonet dopamin, også kjent som «lysthormonet». Ved å genmodifisere noen av bananfluene slik at effekten av dopamin i bananfluenes «hjerne» uteble, fant forskerne ut at hannene ikke lenger var interessert i hverandre.

De fant videre ut at jo lenger bananfluene var påvirket av alkohol, jo mer hadde de lyst på sex. Om eventuell fylleangst dukket opp dagen derpå, vites ikke.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere