Gå til sidens hovedinnhold

Band i konteiner

Musikkbingen er populær, erstatter vanking, og er åpen for alle. Nå har ungdommen noe produktivt å bruke fritiden sin på.

MORTENSRUD: – Vi er fire stykker, går på Lofsrud skole, og syns tilbudet er heftig, sier Jan Ivar Nordby (13).

Sammen med bandmedlem Johannes Zymarikopoulos (13) bruker de øvingsrommet to ganger i uken med bandet sitt. Ungdommene er glad i musikkrommet og tiltaket er med på å fremme kreativitet.

– Vi vil spille konserter foran mange, bli rockestjerner! forklarer Jan Ivar med humor og entusiasme.

Ungguttene viser talent og gir en liten framføring hver bak trommesettet.

Sammen med biljardrom, bordtennis, tv-spill, kiosk, pc-er, studio og stue, utgjør Mortensrud Aktivitetshus et trygt og underholdende sted for ungdom. Både som tidsfordriv og med utviklingsmuligheter.

Erstatter vanking

– Jeg syns det er et fantastisk tiltak som erstatter vanking og dank, forteller Daniel Rolen (21).

Han er miljøarbeider og låsansvarlig for konteineren. På jobb merker han god energi og har bra med erfaringer av nye og gamle tiltak fra bydelen.

– Jeg har vel sett det stedet her siden jeg var mye yngre og ser at det spiller en positiv rolle i miljø og samfunn, mener Daniel.

Han forteller om gode er faringer med bydelens fokus, og tilbudet brukes av barn og voksne i alle aldre.

I følge Daniel kunne de hatt bruk for mer utstyr, og at det er flere ting som mangler. Bydelen brukte 50.000 kroner på dette.

– Det er jo bra, men dessverre er det ikke alt som er på plass. Vi kunne kanskje fått gjort noe med musikkstudioet, noe som også blir brukt ofte, sier miljøarbeideren.

Populært

Etter skoletid har klubben omtrent 50 besøkende, derimot 150 på kveldstid.

– Det er flere som kjenner til og bruker rommet. Det er gratis for alle under 23 år, men ellers koster det 200 kroner per dag, forteller daglig leder, Noshin Faryba.

I følge henne løser dette en problemstilling for flere kreative ungdommer som før i tiden måtte reise langt for å få tilgang til musikkrom.

– Det at det ligger i nærmiljøet er veldig positivt, tilgjengeligheten gjør det lett å bruke. Vi har barn fra forskjellig bydeler, forklarer hun.

Noshin har jobbet med barn og ungdom i 15 år via kommunen.