RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bande tilsto væpnet ran

Sist oppdatert:
Politiet ble lurt ut på et falskt nødrop fra 17-åringen, slik at de to kameratene hans kunne rane Arna bowling i fred og ro.

BERGEN TINGRETT (iBergen.no): De tre unge bergenserne valgte å legge kortene på bordet, og erkjente straffskyld for det væpnete ranet da rettssaken mot dem startet torsdag.

Lurte politiet
To av de tre er tiltalt for å ha utført selve ranet, mens den yngste er tiltalt for å ha ringt politiet og løyet til dem om et masseslagsmål i Åsane. Under rettssaken spilte aktor Helge Vigerust av lydopptaket fra nødtelefonen.

- Dere må komme med èn gang. Det er et stort slagsmål her, sier 17-åringen på opptaket.

- Hvor mange er involvert, spør politikvinnen som svarer anropet.

- Jeg vet ikke, mange. 15. Jeg må gå nå, sier den oppkavete tenåringen før han legger på røret.

Politiet rykket ut til det fiktive slagsmålet. Slik kunne de unge ranerne på 18 og 21 år sikre seg bedre tid mens de bevæpnet og maskert med finlandshetter tok seg inn i bowlinghallen i Arna i januar.

Siktet med pistol
- Bowlingen var stengt, så vi ventet til noen skulle komme ut døren. Da de to kvinnelige ansatte kom ut, gikk vi mot dem med hettene over ansiktet. Den ene kvinnen skrek og jeg rettet luftpistolen mot henne og ba henne være stille. Vi bandt dem og med plaststrips på armene og ba dem gi oss koden til safen. Deretter slepte vi dem inn på toalettet. Kasseapparatet tømte vi, før vi tok safen med oss i bilen og kjørte derfra. Hjemme åpnet vi den med brekkjern. Byttet delte vi, det ble cirka 2200 kroner til hver. Skuffende, fordi vi hadde håpet på ihvertfall 5000 kroner, fortalte 21-åringen i retten.

Ubetinget fengsel
Etter å ha kjempet mot plaststripsene i lengre tid, klarte den ene kvinnen å komme seg løs og få sendt en sms til sjefen. Politiet ble deretter tilkalt, men for sent til å fakke ranerne.

Imidlertid hadde en av kvinnene gjenkjent 18-åringen, som hun tidligere hadde gått på skole med. Politiet kunne dermed gjennomføre en razzia hjemme hos mannen dagen etter. Der fant de begge ranerne. I 18-åringens bil ble både finlandshetter og luftpistoler oppdaget. Det var nok til å sikte dem for det brutale ranet. Den 17 år gamle medhjelperen ble siktet en tid senere.

21-åringen er tidligere dømt for innbrudd i nettopp Arna bowling og var på rømmen fra soning i Bergen fengsel da ranet skjedde. Han er også tiltalt for unndratt seg fengselsstraff, mens 18-åringen er tiltalt for å ha holdt ham skjult hjemme hos seg.

De tre unge mennene risikerer ubetingete fengselsstraffer dersom de dømmes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere