RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bander angrep Bandidos-bygning i Danmark

Sist oppdatert:
Frederikssund (NTB-Ritzau-TT): Brannen i Frederikssund nord på den danske øya Sjælland i Danmark natt til onsdag var et attentat mot motorsykkelklubben Bandidos, mener dansk politi. Brannstifterne siktes for forsøk på mordbrann.

Det er uklart om noen omkom i brannen i et industribygg, som ble påsatt av det politiet betegner som en rekke bander i Nordsjælland. Polititalsmenn sa onsdag at de ser på brannen som en farlig opptrapping av bandekrigen i Danmark.

- Vi ser på dette som en alvorlig eskalering, sa inspektør Michael Hellensberg ved politiet i Nordsjælland til nyhetsbyrået Ritzau. Tidlig onsdag ettermiddag var det fortsatt så varmt på brannstedet at det ennå ikke var mulig å gå inn i bygningen for å se om det lå døde der.

- Det er en meget alvorlig siktelse, fastslår Hellensberg, som forklarer valget av paragraf med at brannstifterne ikke kan ha undersøkt om det var folk i huset før de tente på.

De pågrepne er i alderen 17 til 38 år. De forsøkte å flykte fra stedet da politiet og brannmannskapene kom til den brennende bygningen, som i morgentimene onsdag var så godt som nedbrent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere