Bandidos-leder nektet prøveløslatelse

Oslo (NTB): Volds- og ransdømte Lars Harnes (44) fra MC-klubben Bandidos som soner en dom på åtte års forvaring, er nektet prøveløslatelse, skriver Aftenposten.

Harnes soner en dom på åtte års forvaring med en minstetid på seks år etter ranet av 2,6 millioner kroner fra en pengetransport på Aker Brygge i august 2004, der han ble tatt på fersken. Ranet ble begått mens han hadde permisjon fra soningen av en dom på seks år for grov vold og frihetsberøvelse han fikk i 2003.

Minstetiden på seks år utløp 2. juli 2011. Allerede 7. september 2010 søkte Harnes om prøveløslatelse, men både Ila fengsel og påtalemyndigheten motsatte seg dette. Harnes brakte saken inn for Asker og Bærum tingrett, som i mars i år avsa en dom der han fikk avslag. Harnes anket til lagmannsretten, men der ble anken enstemmig forkastet, skriver Aftenposten.

Harnes har tidligere vært president i MC-klubben Bandidos, en klubb som politiet regner som en kriminell organisasjon.

Borgarting lagmannsrett legger i sin avgjørelse stor vekt på de 11 tidligere straffesakene mot Harnes, og særlig voldssaken fra 2002, som han ble dømt for året etter. Da holdt han og flere andre en mann fanget i et døgn, bundet fast til en stol, og mishandlet ham slik at han fikk betydelige psykiske og fysiske skader.

Lars Harnes har sonet ferdig sommeren 2013, med mindre påtalemyndigheten tar saken til retten og ber om forlengelse av forvaringsdommen. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.