*Nettavisen* Nyheter.

Bandt fast dement til sengen

Nattevakten ved sykehjemmet skal ha bundet hendene til beboeren fast til sengehesten.

12.05.11 10:54

Nattevakten ved Farsund omsorgssenter fikk sparken etter å ha bundet fast hendene på en dement person, skriver Farsund Avis.

- At vi har valgt å gi vedkommende avskjed gjenspeiler alvoret i situasjonen, sier personal- og organisasjonssjef Olaf Eikeland i Farsund kommune.

Nattevakten skal ifølge dokumenter avisen har fått innsyn i ha fått sin venstre hånd bundet fast til sengehesten. Den høyre hånden skal da nylig ha blitt løsnet fra en tilsvarende binding.

Nattevakten skal ha bedt sine kollegaer om ikke å si noe videre om hendelsen på grunn av at det bare ble gjort inntil beboeren sovnet.

Varslet
Fire dager etter at en kollega likevel valgte å varsle mottok nattevakten et brev om at hun ble vurdert oppsagt i sin stilling.

Nattevakten antydet at varsleren kunne ha egeninteresse i at vedkommende mistet jobben. Kommunen satt på sin side mest lit til varslerens forklaring. De karakteriserte handlingen som et grovt pliktbrudd. Saken ble etter en helhetsvurdering ikke politianmeldt.

Har åpnet tilsynssak
Helsetilsynet i Vest-Agder ved Kristin Aarsland har åpnet en tilsynssak.

- Vår oppgave er å vurdere om det har foregått brudd på helsepersonelloven. Vi vurderer hele hendelsen, og ser på både systemperspektivet og de personene som er nærmest hendelsen. På generelt grunnlag kan jeg si at dersom det er aktuelt å vurdere autorisasjonen, så sendes saken videre til Statens helsetilsyn, sier Aarsland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.