RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bandwagon 2014 ruller i gang

Sist oppdatert:
Norske artister og band kjemper om vinne tittelen Norges beste låt, låtinnspilling med en internasjonal produsent, stipend, og utgivelse på plateselskap.

Fra i dag kan du laste inn og høre nye låter i den populære låtkonkurransen Bandwagon. I fjor deltok over 1.000 band med totalt mer enn 2.000 låter, og det ble kåret lokale, regionale vinnere og til slutt en nasjonal vinner i den landsomfattende konkurransen. Fathers Finest fra Gjøvik vant Bandwagon-finalen, mens Conor Patrick and the Shooting Tsar Orchestra fra Trondheim vant Ramp-stipendet på hele 250.000 kroner.

KLIKK HER FOR Å MELDE DEG PÅ BANDWAGON 2014!

Levende bilder

- Nytt i år er at vi også kommer til å tilby deltagerband mulighet til å vise seg fram med livestreaming av egne låter. Det betyr at lokale band selv kan koble seg opp med web-kamera hjemmefra, og vise seg fram til et større publikum gjennom lokalavisas nettsider. Det blir også en funksjon med chat og deling i sosiale medier, forklarer Bandwagon-ansvarlig og sjefredaktør Kim Riseth i Namdalsavisa.

Dette vinner de

Bandwagon foregår ved at lokale band melder seg på og laster inn sine egne låter via sin egen lokalavis, som til slutt kårer en lokal vinner. Denne går videre til en regionfinale, der vinnerne ender opp i den nasjonale finalen i Rock City i Namsos 8. november i år. Bandwagon er et samarbeid mellom lokalavisene i Amedia og Rock City, det nasjonale ressurssenteret for rock og pop, samt NOPA, norsk forening for komponister og tekstforfattere.

Fjorårets vinner - Fathers Finest


I tillegg kan alle deltagerne i Bandwagon søke om Sparebank 1 SMN, Rock City og Åge Aleksandersens pop- og rockstipend på 250.000 kroner. Også det blir delt ut under finalen.

Vinneren av Bandwagon får spille inn låta i studio i Rock City sammen med en topp, internasjonal produsent og gitt den ut på et plateselskap, spille på Gramo Underwood-scenen på Norwegian Wood i 2015, synlighet i Wimp og andre strømmetjenester, og stor oppmerksomhet i Amedias aviser.

En unik mulighet.

- Uansett om du ikke når helt til topps, er det viktigste med Bandwagon å få vist seg fram lokalt. Der er Bandwagon en unik mulighet, sier Kim Riseth.

Sivert Moe fra Skage var en av artistene som deltok i den aller første Bandwagon-runden. Han er nå ute med sin første soloplate, og har fått godt med spilletid på NRK.

SE HELE FINALEN FRA I FJOR HER!

Meld deg på Bandwagon 2014 ved å gå inn på www.bandwagon.no og finn din nærmeste lokalavis!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere