RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bang, bang, bang

Sist oppdatert:
Den hardbarkede leiemorderen John Mullins er ikke redd for og ta i et tak når farlige virus truer hele menneskeheten. ”Soldier of Fortune 2” har ankommet Xbox.

Historien i dette spillet er av den papirtynne sorten og går ut på at du skal utrydde terrorister med tilgang til et livsfarlig virus. Hovedrollen inntas av den amerikanske leiemorderen John Mullins (det er faktisk en ekte person) og hans utrolige arsenal av våpen. Johns arbeidsgiver er den fredsbevarende organisasjonen ”The Shop” og arbeidsplassen hele verden. I løpet av spillets 10 store oppdrag vil du ha tatt turen innom blant annet New York, Hong-Kong og Colombia og slaktet et dusinvis antall mennesker. ”Soldier of Fortune 2” er nemlig gladvoldsspill nummer en og den perfekte måten å kurere stress/få ut aggresjon. Våpnene er såpass store og kraftige som vi vil ha dem, mens fiendene gladlig marsjerer rett inn i siktet ditt og får innvollene sine spredd utover. Har du bare lyst til å ta rotta på alt som kanskje har rørt seg en gang, er dette det perfekte spillet.

Er du derimot ute etter et skikkelig godt spill, vil ikke ”Soldier of Fortune 2” imponere særlig. Alt denne tittelen gjør har andre gjort bedre. AI`en er dårlig, grafikken under middels, nivåene uinspirerende og lineære, historien umotiverende og oppdragene kjedelig (man skal alltid bare drepe en eller sprenge noe, uansett hva spillet sier). Nå skal jeg ikke nekte for at enkelte baner er spennende og underholdende, men de drukner i et hav av nivåer som ligger under middels. Og hva er egentlig den stealth-greia utviklerne har forsøkt å presse inn så mange steder som mulig? Her er det snakk om den uoffisielle Rambo-simulatoren, da passer det ikke helt inn.

I tillegg til enspillerdelen (som de foregående avsnittene omhandler), inneholder ”Soldier of Fortune 2” en flerspillerdel. SOF2 kan spilles på både Live og over ”System Link” med opptil 11 andre mennesker samtidig. I tillegg til de vanlige modusene (Deathmatch, Team Deathmatc og Capture the Flag) har utviklerne hos Raven laget noen egne. Man har Elimination (hvor det er om å gjøre at laget ditt står igjen til slutt), Infiltration (hvor ett lag skal angripe, stjele en gjenstand og få den med seg ut mens det andre forsvarer) og Demolition (en person på det blå laget har en bombe som må plantes på to steder mens det røde laget skal hindre at det skjer). Flerspillerbiten slår det å spille alene ned i støvlene, og hvis du har tilgang til ”Xbox Live” og er lei av ”Return to Castle Wolfenstein”, bør du ta en titt på dette spillet.

Alt i alt er ”Soldier of Fortune 2” en blandet miks. Enspillerdelen underholder stort hvis man har litt aggresjon å få ut, men er du ute etter et kvalitetsspill vil ”Return to Castle Wolfenstein” eller ”Halo” gi mye bedre valuta for pengene (sistnevnt bør du strengt tatt allerede ha). På internett eller over ”System Link” er det kjempemorsomt, og spiller du med/mot de riktige menneskene kan det tukte ”Wolfenstein”. Så for å oppsummere: Er du ute etter et godt spill bør du lete andre steder, men har du litt aggresjon å få ut er dette perfekt. Vil du spille på internett eller ”System Link” er SOF2 verdt en titt forutsatt at du har gått lei ”Wolfenstein”.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere