*Nettavisen* Nyheter.

Bangladeshisk islamistleder dømt til døden

Dhaka (NTB-AFP-Reuters): En framtredende bangladeshisk islamistleder ble onsdag dømt til døden for krigsforbrytelser under frigjøringskrigen for over 40 år siden.

17.07.13 10:41

Ali Ahsan Mohammad Mujahid, som er generalsekretær i Jamaat-e-Islami-partiet, ble dømt for folkemord, medvirkning til drap på intellektuelle, tortur og bortføring under frigjøringen fra Pakistan i 1971.

I påvente av dommen har islamistiske aktivister oppfordret til generalstreik, som har ført til at mange forretninger har vært stengt i tre dager, og veier og gater i Dhaka er delvis tomme for biler.

Under krigen i 1971 var de islamistiske partiene imot at landet skulle løsrives fra Pakistan. Medlemmene i blant annet Jamaat-e-Islami dannet militsgrupper som støttet pakistanske styrker og som sto bak drap, voldtekter og ildspåsettelser.

Krigen startet natt til 25. mars 1971 da tusenvis av mennesker ble drept i en pakistansk militæroperasjon. Operasjonen skulle hindre at landet, som da var kjent som Øst-Pakistan, ble selvstendig. Krigen varte til indiske styrker invaderte Bangladesh 16. desember samme år og drev ut de pakistanske styrkene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag